Igor Matovič odpustí svojim kandidátom detektor lži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Matovič
Igor Matovič Foto: Ilustračné foto SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 25. januára (WEBNOVINY) – Igor Matovič nepreverí svojich kandidátov do parlamentu na detektore lži, ako to sľuboval v septembri.

Ako uviedol pre agentúru SITA, nerátal s tým, že jeho strana bude postavená pred takú úlohu, že za dva mesiace má zozbierať podpisy, zaregistrovať stranu, splniť ďalších 150 formalít a ešte aj vybrať 150 kandidátov.

„To bola Sizyfovská robota. Detektor sme chceli urobiť, ale to sa za dva mesiace stihnúť nedá. Boli sme radi, že sme na posledný termín odovzdania kandidátky mali vybraných 150 ľudí a toto už bolo nad ľudské sily,“ povedal predseda strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič.

Matovič povedal, že ľuďom, ktorých dali na kandidátku, dopredu nehovorili, že pôjdu na detektor lži. „Tak bolo by to trošku nefér, keby sme ich najskôr nalákali na kandidátku a teraz im povieme, že majú ísť na detektor lži. To by bolo nezodpovedné. Ak sme to neurobili do predstavenia kandidátky, tak teraz to už nie je fér. Ale keď to bude chcieť niekto dobrovoľne podstúpiť, tak bez najmenších problémov,“ uviedol s tým, že čo sa týka morálnej kvality, má jeho strana kandidátku najlepšiu.

Líder Obyčajných ľudí v septembri pre agentúru SITA povedal, že chce preverovať potenciálnych kandidátov svojej strany do budúcich parlamentných volieb na detektore lži. „Niekto robí 30 rokov úradníka, tak prečo by sa ho nemohlo opýtať cez detektor, či svoju pozíciu niekedy nezneužil vo svoj vlastný prospech, či niekedy nezobral nejaký úplatok. Ja by som mal čisté svedomie týchto ľudí na ten detektor poslať a nech sa ukážu. Podľa mňa automaticky polovička ľudí stratí chuť kandidovať a z tej polovičky si myslím, že niektorí neprejdú. Takýmto spôsobom a možno iným, by sme dokázali vytriediť zrno od pliev,“ povedal vtedy Matovič.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor Matovič
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti