MESEŽNIKOV: Nezvolenie Trnku je prehrou Fica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Poslanci
Pred rokovaním o novele zákona o rokovacom poriadku, ktorým chce koalícia zmeniť voľbu generálneho prokurátora na verejnú rozvinuli poslanci Smeru v rokovacej sále slovenskú zástavu a varovali koalíciu, aby neohrozovala demokratický vývoj na Slovensku. Bratislava, 29. marec 2011. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. mája (WEBNOVINY) – To, že poslanci dnes v tajnej voľbe za generálneho prokurátora nezvolili jediného kandidáta Dobroslava Trnku, je prehrou predsedu strany Smer-SD Roberta Fica a politickým víťazstvom premiérky Ivety Radičovej. Myslí si to politológ Grigorij Mesežnikov. Koaliční poslanci si dnes podľa neho zvážili následky, ktoré by museli znášať, keby Trnka uspel a preto zahlasovali tak, ako zahlasovali.

„Je to prehra Roberta Fica a všetkých tých, ktorí počítali s tým, že vláda padne a už mali pripravené vlastné scenáre. Je to prehra aj pre prezidenta Gašparoviča, ktorý počítal s tým, že vláda padne a preto vrátil novelu zákona o rokovacom poriadku,“ povedal pre agentúru SITA Mesežnikov.

Politológ si myslí, že dnešný výsledok voľby môže byť vzpruhou pre vládnu koalíciu a ak by sa jej lídri dohodli na podpore spoločného kandidáta, mohli by ho zvoliť v najbližšom období.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Grigorij Mesežnikov