Miklós Duray nemusí SNS za výrok platiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, mena

BRATISLAVA 10. augusta (WEBNOVINY) – Bývalý podpredseda dnes neparlamentnej Strany maďarskej koalície (SMK) Miklós Duray nebude musieť zaplatiť Slovenskej národnej strane (SNS) za svoj výrok o SNS ako fašistickej strane. Najvyšší súd dnes totiž zamietol dovolanie národniarov proti rozsudku Krajského súdu v Bratislave, ktorý zrušil rozhodnutie prvostupňového súdu na priznanie ujmy vo výške milión korún. SNS žiadala pôvodne desať miliónov korún za poškodenie dobrého mena.

Okrem peňazí národniari žiadali aj ospravedlnenie. Duraya zažalovala SNS v roku 2006 za jeho výroky v budapeštianskom InfoRádiu, kde povedal, že SNS je fašistickou stranou. Duray v rádiu povedal, že „slovenská vláda pozostáva totiž mocensky z jednej tretiny zo Slotovej strany, ktorá je fašistickou stranou”. SNS sa k rozhodnutiu Najvyššieho súdu podľa Jany Benkovej vyjadrí až po doručení rozhodnutia.

Miklós Duray sa národniarom v roku 2009 za svoj výrok ospravedlnil, pretože mu to nariadil súd, ale ospravedlnenie poslal SNS listom v maďarčine. SNS chce dosiahnuť ospravedlnenie od Duraya v slovenčine exekúciou.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miklós Duray