Mimovládky sú pobúrené, že v Let's Dance bude mužský pár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Horján
Mark Vránu a herca Viktora Horjána Foto: www.youtube.com

BRATISLAVA 9. septembra (WEBNOVINY) – Mimovládne organizácie kritizujú, že v tanečnej súťaži Let’s Dance vystúpi aj čisto mužský pár. Mimovládky dnes poslali otvorený list generálnej riaditeľke TV Markíza Zuzane Ťapákovej a vyzvali ju, aby nedeformovala súťaž Let’s Dance experimentálnym tanečným párom dvoch mužov.

„Považujeme za absolútne nezodpovedné, aby televízia s najväčším trhovým podielom takýmto spôsobom propagovala a podsúvala občanom Slovenska homosexuálny životný štýl a ohrozovala tým zdravý vývin i vkus dospievajúcej mládeže,“ píše sa v otvorenom liste pätnástich mimovládok. Tie uvádzajú, že rešpektujú dôstojnosť a osobnú slobodu každého človeka, verejná propagácia akéhokoľvek minoritného sexuálneho vzťahu prezentovaná či už priamo, v narážkach alebo skryte, však devastuje predstavy o manželstve a rodine, ktoré sú základňou pre dobre fungujúcu a hodnotovo, sociálne i ekonomicky stabilnú spoločnosť.

„Nesúhlasíme s tým, aby v takom silnom mediálnom formáte boli propagované vzorce správania, ktoré nerešpektujú hodnotové, kultúrne a historické korene obyvateľov Slovenska. Nesúhlasíme tiež s tým, aby bol spoločenský tanec zneužitý na propagáciu homosexuálneho životného štýlu a aby bol mladej generácii podsúvaný deformovaný obraz o spoločenských tancoch,“ konštatujú signatári.

https://www.youtube.com/watch?v=j53S5aGfUvc

Mužský tanečný pár mimovládky vyzývajú, aby si zachoval dôstojnosť

Organizácie sa obracajú aj na tanečníka Marka Vránu a herca Viktora Horjána, ktorí majú tvoriť súťažný pár a vyzývajú ich, aby sa nenechali zneužiť zábavným priemyslom, zachovali si svoju dôstojnosť a odstúpili zo súťaže. Porotcovia súťaže by podľa autorov otvoreného listu nemali dehonestovať umenie spoločenských tancov, a preto by mali odmietnuť hodnotiť pár, ktorý nespĺňa základné predpoklady pre účasť v takejto súťaži definované medzinárodnými inštitúciami, teda, aby tanečný pár tvorili žena a muž.

„Vyzývame členov našich organizácií, sympatizantov, osobnosti spoločenského a kultúrneho života, ale aj ostatných spoluobčanov, ktorí sú rovnako ako my znechutení a pobúrení takouto nevkusnou snahou o senzáciu zo strany televízie Markíza, aby podporili tento list,“ vyzvali signatári. List je zverejnený na stránke http://peticia.sk/lets-dance/.

Televízia Markíza je však presvedčená, že účinkovanie mužského páru v zábavnej šou Let´s Dance nie je žiadnym experimentom a rozhodne túto šou nijakým spôsobom nedeformuje. „Ide o zábavný formát, ktorý nepodlieha pravidlám profesionálnych tanečných súťaží. Zostava páru rovnakého pohlavia sa objavila v tanečnej šou Let´s Dance aj v iných krajinách, napríklad v susednom Rakúsku. TV Markíza verí slovenskému divákovi, ktorý je tolerantný a otvorený a bude vnímať celú tanečnú šou bez akýchkoľvek predsudkov,“ povedala hovorkyňa televízie Oľga Dúbravská.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať