Modrá škola prináša do škôl ďalších 15 pitných fontán

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Modrá škola

BRATISLAVA 29. novembra (WBN/PR) – Aj v roku 2012vzdelávací program Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), a. s. Modrá škola – voda pre budúcnosť prináša do škôl pitné fontány ako praktický a komfortný zdroj kvalitného nápoja – vody z vodovodu.

Cieľom projektu „Pitné fontány pre školy 2012“ je budovať pozitívny vzťah detí a mládeže k vode z vodovodu ako optimálnemu a zdravému nápoju pre každodenný správny pitný režim. Dôležitosť správneho pitného režimu by nemala byť zanedbávaná u žiadnej vekovej kategórie, nakoľko prispieva k správnej koncentrácii a výkonu človeka. Tento fakt je zvlášť dôležitý u detí a mládeže, od ktorých je počas vyučovania vyžadované mimoriadne sústredenie. Žiaci mnohokrát ostávajú v školách aj po vyučovaní nakoľko sú zapojení do rôznych krúžkov a aktivít, počas ktorých zabúdajú na pitný režim alebo požívajú sladené, kalorické a chemicky upravované nápoje.

Základné a stredné školy, ktoré o inštaláciu pitných fontán prejavili záujem, boli zaradené do výberového konania a posudzované na základe niekoľkých kritérií, najmä podľa aktivity vo vzdelávacom programe Modrá škola.

Projekt „Pitné fontány pre školy“ je pokračovaním pilotného projektu, ktorý sa realizoval v roku 2011. Minulý rok bolo nainštalovaných 5 pitných fontán. Tento rok pribudne do škôl, ktoré sa nachádzajú na území kde obchodne pôsobí BVS, a. s. ďalších 15 fontán Modrej školy. Pitné fontány sú plne hradená z prostriedkov vzdelávacieho programu BVS, a. s. Modrá škola – voda pre budúcnosť. Bližšie informácie na www.modraskola.sk

O programe Modrá škola

Projekt „Pitné fontány pre školy“ je súčasťou vzdelávacieho programu „Modrá škola – voda pre budúcnosť“. Ide o dlhodobý vzdelávací program Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a. s., ktorého realizátorom je o. z. Mladí vedci Slovenska. Program je spracovaný tak, aby vhodnými formami a metódami zážitkového učenia pôsobil na rozvoj vedomostí a znalostí detí a mládeže o pitnej vode – jej výrobe, distribúcii, odvádzaní a čistení odpadových vôd, ale aj o dôležitosti a nenahraditeľnosti vody v prírode. Aktivity programu prispievajú k spolupráci medzi školami a vodárenskou spoločnosťou. Jednotlivé časti programu sú prispôsobené cieľovým skupinám a prebiehajú vo vlastnom vyučovacom procese škôl alebo formou neformálneho vzdelávania. Z najnovšieho sociologického prieskumu, ktorý skúmal dopad realizácie vzdelávacieho programu Modrá škola vyplýva posun v obľúbenosti pitia zdravej pitnej vody z vodovodu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie BVS Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s.