Muž, postrelený v Bratislave, zomrel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Postrelený muž bojuje o život
Pred jednou z bratislavských kaviarní na Bajkalskej ulici sa v piatok večer strieľalo. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 13. augusta (WEBNOVINY) – V súvislosti s piatkovou vraždou 27-ročného Albánca z Kosova žiada polícia verejnosť o pomoc. Na muža strieľal neznámy páchateľ v piatok okolo 20:45 na Bajkalskej ulici v Bratislave pred jedným z podnikov na prízemí komplexu budov Tri veže.

Polícia žiada o pomoc

Polícia v tejto súvislosti vyzýva vodiča taxislužby, ktorý v piatok okolo 20:30 priviezol páchateľa k Trom vežiam na Bajkalskej ulici, aby ju ihneď kontaktoval, uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. „Zároveň vyzývame občanov, ktorí by vedeli poskytnúť informácie k osobe páchateľa, smeru jeho úniku, pohybu či pobytu a vedeli by polícií uviesť skutočnosti týkajúce sa celej udalosti na mieste činu, aby kontaktovali políciu na bezplatnej linke 158 (aj anonymne), prípadne tak urobili osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení,“ uviedla ďalej bratislavská policajná hovorkyňa.

Na obeť streľby, 27-ročného Albánca z Kosova, v piatok 12. augusta večer okolo trištvrte na deväť strieľal neznámy páchateľ. Mladý Albánec pri streľbe utrpel poranenie v oblasti hrudníka. Záchranári postreleného Albánca na mieste oživovali a previezli do ružinovskej nemocnice. Po prevoze do nemocnice v Ružinove však na následky strelného poranenia zomrel.

Policajti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave na mieste činu ihneď vykonali všetky potrebné úkony. V rámci doterajšieho vyšetrovania polícia podľa Kurucovej zistila, že páchateľ sa doviezol pred podnik taxíkom. Išlo o auto značky Škoda Octavia. „Pár minút nato mal vystreliť z doposiaľ nezistenej strelnej zbrane a z miesta činu ujsť. Po páchateľovi intenzívne pátrame. Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a v súčasnosti vykonáva všetky potrebné úkony k objasneniu tohto skutku,“ dodala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Zábery z miesta streľby:

Postrelený muž bojuje o život
Páchateľ, ktorého údajne pred kaviareň doviezol taxík, postrelil jedného muža, ktorý bojuje o život. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Miesto streľby
Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Záchranári odvážajú postreleného
Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Miesto streľby
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

„Predbežné výsledky z pitvy preukázali, že muž zomrel na krvácavý šok po viacerých strelných poraneniach hrudníka a dutiny brušnej. Podľa doterajšieho vyšetrovania bol muž zasiahnutý tromi ranami. Za účelom nájdenia zbrane sme v ranných hodinách vykonali pátraciu akciu, výsledok tejto akcie bol negatívny,“ dodala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Vybavovanie si účtov?

Portál dnes Čas.sk informoval, že podľa svedkov padli na mieste pravdepodobne štyri výstrely, niektorí svedkovia počuli len tri. Neznámy muž po streľbe ušiel. „Strelec mal oblečenú čiernu mikinu a na hlave čiernu šiltovku,“ povedal podľa portálu jeden z okoloidúcich mužov. Priebeh popravy na verejnom mieste naznačuje, že ide o vyrovnávanie si účtov mafiánskym spôsobom, dodal Čas.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať