Na Mariánsku horu putuje aj hendikepovaná mládež

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mariánska púť
Foto: Ilustračné foto SITA/Rastislav Ovšonka

POPRAD 3. júla (WEBNOVINY) – Už štvrtý deň putuje asi stovka mladých ľudí z Muráňa na Mariánsku horu v Levoči, kde sa v piatok začala tradičná Mariánska púť. „Odvahu zažiť sucho v hrdle a mokro v topánkach, ku ktorej mladých ľudí pozývali organizátori púte prostredníctvom video upútavky, nabrali aj tri rodiny s deťmi. Najmladší účastník má len dva roky. Medzi pútnikmi nechýbajú ani hendikepovaní mladí ľudia,“ informovala mediálna manažérka Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže Mária Janusová. Tohto roku je to už 19. ročník najväčšej mládežníckej púte do Levoče, ktorú organizuje Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže.

Na cestu do Levoče sa vydali pútnici z celého Slovenska v stredu dopoludnia. Putovanie sprevádza spev piesní, stretnutia v skupinkách a spoločná modlitba v prírode. Duchovný program púte dopĺňajú sväté omše a adorácia. Tohtoročná púť sa nesie v duchu citátu z Jánovho evanjelia: Urobte všetko, čo vám povie. „Našim cieľom je pomôcť mladým ľuďom naučiť sa počúvať a hľadať správne odpovede na ich otázky,“ uviedol Ján Gombala, organizátor púte. Noc z piatka na sobotu strávili pútnici v Spišskom Štvrtku, kde mali poslednú príležitosť na oddych. Dnešné putovanie mladých potrvá do večerných hodín. „Po príchode do Levoče plánujeme navštíviť kostol svätého Jakuba, odkiaľ sa vyberieme priamo na Mariánsku horu. Tam púť uzavrieme rozlúčkovým programom a účasťou na polnočnej svätej omši,“ dodal Gombala.

Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže pôsobí na Slovensku ako občianske združenie od roku 1990. V súčasnosti združuje takmer desaťtisíc mladých ľudí vo viac ako šesťsto spoločenstvách po celom Slovensku. Okrem mariánskej púte do Levoče organizuje každoročne viacero celoslovenských projektov pre mladých ľudí. Medzi ne patrí záchrana ruín kláštora sv. Kataríny v Malých Karpatoch, letné jazykové tábory Anem či festival kresťanskej hudby Campfest.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať