Na ministerstve školstva sa prepúšťalo pre Malchárkove autá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 7. marca (WEBNOVINY) – Ministerstvo školstva pre pochybenia pri spravovaní vozového parku a pri nákupe tovarov prepustilo niekoľkých zamestnancov.

Rezort bude pokračovať v hĺbkovom audite vozového parku a nevylučuje ani trestnoprávnu zodpovednosť, informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Čaplovič vo februári nariadil vnútornú kontrolu v rámci vozového parku, ktorý odkryl závažné zistenia. Vedúci služobného úradu rezortu školstva Ivan Stankovský v tejto súvislosti ukončil spoluprácu s dvoma dlhoročnými zamestnancami, ktorí spravovali vozový park.

Podľa jeho slov išlo o profesionálne zlyhania, ktoré si v práci nemôžu dovoliť noví zamestnanci a nieto ešte dlhoroční pracovníci. Jeden z nich bol v pracovnom pomere od roku 1993 a ďalší od roku 1995.

Nevylučujú trestnoprávnu dohru

Audi A6
Foto: theaudicars.blogspot.com

Podľa Kaliňáka bude rezort pokračovať v hĺbkovom audite správy a servisných služieb vozového parku. „V tejto súvislosti preto nevylučujeme ani trestnoprávnu dohru,“ dodal Kaliňák.

Ešte v decembri 2012 ministerstvo vyvodilo personálnu zodpovednosť voči niekdajšej generálnej riaditeľke Agentúry Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ (ASFEU) Ivete Kopasovej. Následne zrušili aj pracovný pomer so zamestnankyňou, ktorá zabezpečovala nákupy tovarov.

Luxusné limuzíny

Denník Sme nedávno upozornil, že ministerstvo školstva si prenajalo luxusnú limuzínu od firmy Jirka Malchárka za tritisíc eur mesačne. Prenájom zrušili koncom januára a ministerstvo nepovedalo na otázky, kto auto používal.

Následne denník informoval o nezrovnalostiach týkajúcich sa áut z vozového parku ministerstva, ktoré na základe zverejnených zmlúv odhalili samotní učitelia. Vlani ministerstvo zaplatilo za celkový servis jednej z limuzín Audi A6 zo svojho vozového parku 11 768 eur.

Učitelia odhalili nezrovnalosti pri objednávaní servisných prác a pri aute nesedia ani počty najazdených kilometrov medzi jednotlivými prehliadkami. Rezort má celkovo sedem limuzín.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan ČaplovičMichal KaliňákRobert Kaliňák