Na východe horel les, zasahovali hasiči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Požiar v Yosemitskom parku
Hasičom v americkej Kalifornii sa ani v nedeľu nedarí dostať pod kontrolu požiar, ktorý sa rozšíril aj do Yosemitského národného parku. Plamene už zasiahli územie s rozlohou asi 500 kilometrov štvorcových. Kalifornský guvernér Jerry Brown cez víkend vyhlásil v oblasti stav pohotovosti Foto: SITA/AP

KROMPACHY 6. augusta (WEBNOVINY) – Hasiči v piatok pôjdu skontrolovať miesto lesného požiaru, ktorý vo štvrtok likvidovali nad Hornádskou ulicou v lokalite Dubie pri Krompachoch.

Ako informoval operačný dôstojník spišskonovoveských hasičov Martin Pentak, požiar lesných porastov im nahlásili popoludní krátko po 13:00 a zásah trval až do deviatej večer. Horelo tu už aj deň predtým. Vo štvrtok sa však požiar rozšíril na plochu 16 hektárov.

Na mieste zasahovalo 12 profesionálnych hasičov z Krompách, Spišskej Novej Vsi a Gelnice, ktorým pomáhalo 16 dobrovoľných hasičov. „Požiarovisko sme o deviatej odovzdali zamestnancom Lesov SR, ktorí mali v noci hliadky, dnes tam pôjdu hasiči ešte na kontrolu,“ povedal Pentak. Príčinu požiaru vyšetrujú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia