Nádejní barmani si zmerali sily na Alternative Cup 2013

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Víťazka súťaže o najlepší ready-to-drink koktail Sandra Stupňanová Foto: ALTERNATIVE CUP 2013

BRATISLAVA 20. novembra (WBN/PR) – Unikátne priestory Nestville Parku v obci Hniezdne hostili prvý ročník súťaže v miešaní nápojov pre študentov stredných odborných škôl pod názvom ALTERNATIVE CUP 2013. V napínavej súťaži o najlepší ready-to-drink koktail, vyrobený z unikátnej slovenskej Vodky Alternative a ďalších vybraných ingrediencií, si svoje sily zmerali študenti 15 stredných odborných škôl zo Slovenska a Českej republiky.

Organizátormi úvodného ALTERNATIVE CUPu bola Asociácia barmanov Slovenskej Republiky a liehovar Nestville Distillery. Cieľom organizátorov je vychovávať mladú generáciu barmanov, ktorí budú nielen profesionálne zvládať rastúce nároky svojich klientov, ale naučia sa pritom používať najmä slovenské produkty. „Slovenské produkty totiž svojou kvalitou nijako nezaostávajú za tými zahraničnými. A navyše ich použitím podporujeme slovenskú ekonomiku a zamestnanosť v regiónoch”, hovorí Ing. Jaromír Dubay, generálny riaditeľ Nestville Distillery.

Prvý ročník ALTERNATIVE CUP priniesol napínavú súťaž o najchutnejší a najkrajší ready-to-drink koktail, v ktorej bodovali najmä dievčatá. Prvé miesto vybojovala Sandra Stupňanová zo SOŠ obchodu a služieb v Prievidzi pred Katarínou Frisíkovou z Hotelovej akadémie Otta Brucknera v Kežmarku a Michaelou Schavelovou zo SOŠ Obchodu a služieb v Galante. Každý súťažiaci predstavil svoj vlastný nový recept, ktorý nebol doteraz nikde zverejnený. Hodnotenie miešaného “ready to drink” koktailu v sebe zahŕňalo nielen vzhľad, vôňu a chuť miešaného nápoja, ale aj dodržanie časového limitu a technickú stránku jeho prípravy.

Bez názvu
Foto: ALTERNATIVE CUP 2013

Nový trend „ready to drink“ koktailov k nám prichádza zo západných krajín. Ide o nový, moderný spôsob ponímania miešaných nápojov, ktoré obsahujú menšie množstvo alkoholu a preto sa viac hodia do spoločnosti. Zároveň majú estetický vzhľad, čo zvyšuje ich atraktívitu a reprezentatívnosť. „Liehovar Nestville Distillery preto rozbieha projekt ready-to-drink, v rámci ktorého chce tento trend prostredníctvom produktov Alternative Vodky rozšíriť aj v slovenských baroch a reštauráciách.

Vodka Alternative sa vyrába v piatich príchutiach – čistá (Exclusive) a v štyroch netradičných príchutiach mojito, mandarine, cream a apple tea, ktoré sa spájajú s jednotlivými ročnými obdobiami. Produkty rady Alternative sa vďaka unikátnej výrobnej technológii vyznačujú jemnou chuťou, ktorá nevytvára žiadne ďalšie nepriaznivé pocity. Sú preto ideálne aj na výrobu miešaných nápojov.

Alternative vodka je vyrobená zo sedemkrát destilovaného liehu, rovnako ako najkvalitnejšie a najdrahšie svetové vodky. Finálna úprava prebieha patentovaným technologickým procesom PMP, ktorý zaručuje konzumentovi prvotriednu kvalitu a jemnosť, čo dodáva vodke jedinečný punc a výnimočnosť. Lieh je vyrábaný priamo vo vlastnej rafinérii v Nestville. Celý proces od výberu pšenice a vody, cez destiláciu a filtráciu je pod neustálou kontrolou. To zaručuje, že každá jedna fľaša vodky Alternative má rovnakú dokonalú chuť.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať