Naháňačka ako z filmu, páchateľ mal v aute cigarety

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajti, auto, policajne, nahanacka
Foto: SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA/PREŠOV 17. januára (WEBNOVINY) – Policajný riaditeľ z obvodného oddelenia Hranovnica v okrese Poprad išiel v noci skontrolovať svojich ľudí, pričom narazil na podozrivé auto a všetko sa skončilo naháňačkou.

Policajný šéf si všimol pred Popradom asi o 23:25, že pred ním idúce auto Mitsubishi Pajero s českým evidenčným číslom ide nezvyčajne pomaly. Mal dojem, že vodič môže byť pod vplyvom alkoholu. Požiadal preto o vyslanie najbližšej hliadky, aby spoločne vozidlo zastavili a skontrolovali v Poprade.

Ako uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, vodič terénneho auta po vjazde do mesta odbočil na cestu smerom na Svit. Keďže riaditeľ obvodného oddelenia druhú policajnú hliadku ešte nevidel a podozrivé vozidlo stále pokračovalo v jazde, rozhodol sa auto zastaviť. Použil svetelné a zvukové znamenie. Vodič však na znamenie nereagoval a ďalej pokračoval v jazde smerom na Svit.

Naháňačka po diaľnici

Dialnica d1
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Po prejazde Popradom vodič Mitsubishi Pajero odbočil na diaľnicu smerom na Liptovský Mikuláš. Tu sa do prenasledovania pripojilo ďalšie policajné auto. Na diaľnici jedno policajné auto predbehlo prenasledované vozidlo a zaradilo sa pred neho, pričom spomaľovaním jazdy sa policajti snažili donútiť vodiča zastaviť.

To sa im však nepodarilo – vodič prenasledovaného auta zrýchlil a zozadu sa nebezpečne priblížil k policajnému vozidlu. V tom čase sa autá pohybovali rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu. Policajti chceli predísť vážnej dopravnej nehode, tak sa radšej zaradili vedľa prenasledovaného vozidla. Neustále pritom vodiča vyzývali, aby zastavil.

Po prejdení tunela Bôrik vodič prenasledovaného auta prudko pribrzdil a odbočil z diaľnice, najprv na cestu v smere na Liptovský Mikuláš, hneď potom na cestu smerom na obec Mengusovce a obec Štôla.

„Vodič absolútne nereagoval na pokyny policajných hliadok, aby zastavil a veľkou rýchlosťou pokračoval v jazde,“ dodal Džobanik. Na križovatke ciest smer Starý Smokovec a Štrbské Pleso sa otočil naspäť a pokračoval v jazde.

V obci Štôla odbočil na miestnu komunikáciu, pričom išiel smerom k obecnému úradu a k lesu. Tam ho už policajti nemohli prenasledovať, lebo cesta nebola odhrnutá od snehu a policajnými autami sa nedalo v jazde pokračovať. Vodič prenasledovaného vozidla bol vo výhode – jazdil na terénnom aute.

Páchateľ pašoval cigarety

Cigarety
Foto: SITA

Policajtov to však nezastavilo, vystúpili z áut a cez les bežali za autom. Približne po 600 metroch riaditeľ obvodného oddelenia zbadal, ako z prenasledovaného vozidla vybehol vodič a snažil sa stratiť v lese. Rozbehol sa za ním a po niekoľkých metroch ho dobehol a zrazil na zem.

Na zemi ho pridržal a ďalší policajt mu založil putá. Policajti zistili, že je to 52-ročný muž z obce Kamenná Poruba v okrese Žilina. Keď obhliadli vozidlo, tak na zadných sedadlách a v celom batožinovom priestore našli neokolkované ukrajinské cigarety.

Zavolali colnú správu, ktorej príslušníci dorazili na miesto a prípad prevzali. „Počas prenasledovania ani zadržania osoby nedošlo k žiadnemu zraneniu ani ku škode na majetku štátu,“ uzavrel Džobanik.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať