Namiesto Slovákov sú na výstave Maďari, apelujú figeľovci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vystava
Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Slovensko vyprázdnilo podľa podpredsedu KDH Petra Belinského na výstavách cestovného ruchu v Česku priestor. Ako povedal Belinský vo štvrtok pre agentúru SITA, na Slovensko chodí ročne približne 500-tisíc Čechov.

„Česi organizujú dve výstavy cestovného ruchu za rok. Jednu v Prahe a druhú v Brne,“ povedal s tým, že na práve prebiehajúcej výstave v Brne Slovensko nemá zastúpenie.

Belinský upozornil, že na takýchto výstavách sa čoraz menej robí priamy biznis pre hotelierov a reštaurácie. Na druhej strane lákajú sa návštevníci do štátu, či regiónu.

„Boli roky, keď boli na týchto výstavách zastúpené samosprávne kraje, ale aj SR cez Slovenskú agentúru cestovného ruchu. Teraz tam nie je nik,“ upozornil.

Belinskému chýba koordinácia medzi krajmi a štátom, pretože je potrebné, aby SR bola na takýchto podujatiach reprezentovaná buď cez SACR, alebo cez samosprávne kraje. „Vyprázdnili sme priestor a na našom mieste sú tam Maďari. Slovákom zrejme nezáleží na pozitívnom obraze u susedov,“ vyhlásil podpredseda KDH.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať