Národné divadlo sa v piatok premenilo na rečnícku tribúnu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robo roth
Herec Róbert Roth. Foto: Facebook.com/roboroth
SND
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 5. júla (WEBNOVINY) – Rečníci zo Slovenska aj zo zahraničia sa v piatok zišli v Slovenskom národnom divadle (SND) na 4. ročníku podujatia TEDxBratislava.

Sídlo národného divadla v Bratislave na Pribinovej ulici sa od 9:00 až do 19:00 stalo dejiskom akcie spájajúcej ľudí, ktorých priťahujú zaujímavé myšlienky a šíria ich ďalej. „Jedným z množstva rečníkov bude aj člen našej prvej činohernej scény Robert Roth,“ informoval PR manažér SND Branislav Šanta.

Pre Roberta Rotha ako divadelníka je účasť na TEDxBratislava príležitosťou vystúpiť v netradičnom formáte pred nekonvenčným publikom. Účastníkom chce podľa vlastných slov priblížiť témy, ktoré sú blízke jeho povolaniu, no nesú v sebe odkaz pre každého.

Na TEDxBratislava sa v Sále činohry novej budovy SND predstavia slovenskí i zahraniční rečníci z rôznych sfér. Vystúpia s príspevkami na mnohé témy, od dizajnu, cez včelárstvo, molekulárnu biológiu, vzdelávanie, možnosti laserových zväzkov až po nesmrteľnosť.

V sále činohry budú diskutovať napríklad aj: pedagóg a matematik Milan Hejný, filmová dokumentaristka Diana Fabiánová, lekár a záchranár Viliam Dobiáš, hacker a podnikateľ Juraj Bednár, dizajnér Uli Weinberg, či profesorka psychológie Julia Pitters. Program podujatia je rozdelený do štyroch blokov, dva sú doobeda a dva poobede.

„TEDxBratislava vo svojom atraktívnom programe ponúkne v Slovenskom národnom divadle nielen pútavé prednášky, ale aj priestor na diskusie v prestávkach a ďalšie zaujímavé aktivity, o ktorých sa záujemcovia môžu dozvedieť na tedxbratislava.sk,“ dodal Šanta.

Podujatia TEDx sú kombináciou premietaných videí TEDTalks a živých vystúpení rečníkov, ktorých účelom je podnietiť intenzívne diskusie a nadviazať vzťahy v malej skupine. Tieto miestne, samoorganizované podujatia nesú značku TEDx, kde x znamená nezávisle organizované podujatie TED.

Na konferenciách TED už vystúpili, okrem iných, aj Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Nandan Nilekani, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende alebo Gordon Brown.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bill GatesDiana FabiánováGordon Brown
Firmy a inštitúcie SND Slovenské národné divadlo