Nezávislý Herdel sa pobije o miesto trenčianskeho župana

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marián Herdel
Predseda občianskeho združenia Šanca ľuďom Marián Herdel Foto: SITA/Tomáš Somr

TRENČÍN 25. septembra (WEBNOVINY) – Do boja o kreslo predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa zapojí aj predseda občianskeho združenia Šanca ľuďom Marián Herdel (nezávislý).

Dnes 38-ročný Novodubničan odovzdal kandidačnú listinu krajskej volebnej komisii. Samostatnú kandidátku na poslancov nedáva. V prípade svojho víťazstva by Herdel riešil súčasné fungovanie krajov na Slovensku a návrat systému troch silných krajov.

„Zdvihli sme povestnú hodenú rukavicu premiéra a v horizonte určitých rokoch chceme pripraviť projekt opätovného fungovania troch krajov v rámci Slovenska,“ povedal na dnešnej tlačovej besede. Na regionálnej úrovni chce riešiť zlé cesty, financovanie školstva a troch nemocníc, ktoré má kraj vo svojej správe, či transparentnosť a zadlžovanie kraja.

Herdel kandiduje ako nezávislý, čo vníma ako výhodu oproti straníckym súperom. „Nezávislý kandidát istým spôsobom nemá zviazané ruky politickou stranou, nepotrebuje vymieňať ľudí podľa straníckeho trička,“ skonštatoval. Prvú vec, ktorú by Herdel riešil ako nový predseda TNSK, sú zmluvy, ktoré samosprávny kraj v minulosti uzavrel.

„Je to klasický štandard, ak by ste prešli do nejakej organizácie, musíte si prejsť zmluvy, ktoré nie sú zverejnené, ktoré sú skryté a istým spôsobom sú ako časovaná bomba,“ povedal. Kampaň Novodubničan stavia na ľuďoch, ktorí mu pomáhajú zadarmo a platí si tak len nakupované služby. Presné číslo, koľko by mala stáť, neuviedol.

Obyvatelia Trenčianskeho kraja si budú v sobotu 9. novembra voliť nového predsedu samosprávneho kraja a 45 poslancov. Doteraz svoju kandidatúru okrem Herdela potvrdili Jaroslav Baška (Smer-SD), Jozef Lohyňa (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, SaS, OKS, Nová väčšina), Peter Palko (KSS) a Ľubomír Žabár (nezávislý). Súčasný predseda Pavol Sedláček o svojej prípadnej kandidatúre stále mlčí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav BaškaPavol Sedláček