Nová slovenská vodka vyrobená unikátnou technológiou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Nestville Distillery

BRATISLAVA 8. októbra (WBN/PR) – Po viac ako ročnej príprave, liehovar spúšťa oficiálny predaj novej vodky Alternative. Tá prináša revolúciu medzi vodkami nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Pri jej výrobe bol použitý jedinečný postup, v ktorom sa spojila veda a najnovšie technologické postupy. Prvýkrát na svete bola aplikovaná výrobná technológia PMP (Process of magnetic polarization). Ide o špeciálnu technológiu na zjemnenie chuti. Bola vyvinutá a patentovaná na Slovensku. „Proces magnetickej polarizácie, predstavuje vo výrobe vodky skutočný pokrok. Vo svojej podstate patrí k svetovým unikátom,“ vysvetľuje Jaromír Dubay, riaditeľ Nestville Distillery. Okrem svetovej technológie, bude na Slovensku patentovaný aj unikátny dizajn fľaše, ktorú navrhli mladí slovenskí umelci a kreatívci.

Alternative vodka je vyrobená zo sedemkrát destilovaného liehu, pričom finálna filtrácia a úprava prebieha už spomínaným procesom PMP, základom ktorého sú fyzikálno – chemické zmeny. Nová technologická úprava zaručuje konzumentovi jedinečnú kvalitu a dodáva vodke jedinečný punc kvality a výnimočnosti. „Špeciálny lieh je vyrábaný priamo v našej vlastnej rafinérii. Vďaka tomu dokážeme sledovať celý výrobný proces. Výroba navyše podlieha viacerým kontrolám a sú tak vylúčené akékoľvek vonkajšie vplyvy,” hovorí J. Dubay. Vodka Alternative je už štvrtou produktovou radou tohto slovenského výrobcu.

Nestville Distillery vyrába aj prvú slovenskú whisky „Nestville whisky“, bylinkový likér „Tatra Balsam“ a tradičné slovenské alkoholy pod značkou „Olt Times“. Okrem Slovenska, sa na Alternative vodku môžu tešiť aj zákazníci v Číne. Tam vodka vzbudila veľký záujem a prvý kontajner na export bude poslaný práve do tejto vzdialenej krajiny.

Liehovar Nestville Distillery bol založený v roku 2001. Je pokračovateľom dlhoročnej histórie a tradície výroby liehu na Slovensku. Liehovar produkuje etanol v maximálnej kvalite a to na potravinárske aj priemyselné účely. Disponuje najmodernejšími technológiami, vďaka čomu dosahujú jeho výrobky svetovú kvalitu. Sídlo spoločnosti sa nachádza v starom spišskom meste Hniezdne. Okrem vlastných výrobkov Nestville dodáva lieh aj pre ďalších výrobcov na Slovensku a v zahraničí.

www.alternativevodka.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať