Obrazom: Hasiči vytiahli na boj s povodňami ťažkú techniku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Príprava hasičov na povodne
Na benzínovom čerpadle pri Tekovských Nemciach na rýchlostnej ceste R1 sa zhromaždila ťažká hasičská technika a je pripravená na zásah v prípade vypuknutia povodní. Nachádza sa tu plávajúci transportér, vyslobodzovacia Tatra s podvalníkom, vyslobodzovací obrnený transportér, dva Hummery a jeden Ford, za ktorými sú pripojené čerpadlá, člny alebo špeciálne štvorkolky s nosnosťou 500 kilogramov. Tekovské Nemce, 3. apríl 2013. Foto: SITA/Martin Havran

Pripravení pomôcť obyvateľom Slovenska sú aj vojaci. Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek už rozhodol o vyčlenení potrebnej techniky a vojakov, ktorí sú pripravení v prípade požiadavky od krízových štábov zasiahnuť v jednotlivých regiónoch Slovenska.

Aktuálne sú vojaci v pohotovosti v Košickom, Banskobystrickom a Nitrianskom kraji, informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková.

„Pomáhať obyvateľom Slovenska v krízových situáciách je jednou z úloh ozbrojených síl. V prípade, že nás oslovia krízové štáby, budeme okamžite reagovať,“ povedal minister obrany Martin Glváč.

Pre prípad mimoriadnej situácie vyčlenili ozbrojené sily techniku aj personál z pozemných síl, vzdušných síl aj Síl výcviku a podpory OS SR.

Armáda pomáhala obyvateľom Slovenska pri povodniach aj počas tohtoročných veľkonočných sviatkov. Vojaci zasahovali pri povodniach v Levickom okrese a v obci Hul v okrese Nové Zámky. Zabezpečovali protipovodňovú ochranu a robili hrádze na potoku Liska.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin GlváčPeter Vojtek
Firmy a inštitúcie HaZZ Hasičský a záchranný zbor