Obyvatelia Senice diskutovali o osude akcií BVS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Senica - bvs
Protestná akcia proti predaju akcií Bratislavskej vodárenskej spoločnosti z majetku mesta Senica do vlastníctva Skalice pred Mestským úradom. Foto: SITA/Martin Medňanský

SENICA 15. februára (WEBNOVINY) – O návrhu primátora Senice Ľubomíra Parízka predať akcie Bratislavskej vodárenskej spoločnosti z majetku mesta Senica Skalici diskutovalo dnes na verejnom zhromaždení asi 150 obyvateľov mesta.

Vedenie mesta tak podľa Parízka vytvorilo priestor na to, aby si ľudia mohli povedať svoj názor pred poslancami, ktorí budú o osude akcií vodárenskej spoločnosti rozhodovať vo štvrtok. Priznal, že väčšina prítomných bola proti predaju akcií.

Obyvatelia Senice spochybňovali navrhovanú cenu dve eurá za jednu akciu a pýtali sa, prečo nebol tender na predaj. Zaujímalo ich tiež, prečo sa chce radnica zbaviť akcií. Parízek im vysvetlil, že tender neprichádzal do úvahy, pretože akcie si môžu predávať len mestá a obce medzi sebou. ,,Čo sa týka ceny, mesto Skalica nám dalo ponuku, že kúpi 2,8 percenta našich akcií po dve eurá za akciu. My sme tu nato, aby sme povedali, či predáme alebo nepredáme. Žiadna iná obec sa neprihlásila, že by akcie chcela kúpiť,“ skonštatoval primátor. Návrh na predaj zdôvodnil záujmom Skalice posilniť svoj vplyv v štruktúrach spoločnosti a obavou, že akcie sa v budúcnosti môžu stať bezcennými.

Podľa občianskeho aktivistu Pavla Kalmana je pravým dôvodom predaja akcií aktuálna ekonomická situácia mesta. ,,Mesto nebolo nikdy v horšej situácii ako je teraz, minuloročný schodok je katastrofálny,“ povedal Kalman. Predajom 238 181 akcií by Senica získala vyše 476-tisíc eur. O predaji akcií majú rozhodnúť poslanci na pokračovaní prerušeného mestského zastupiteľstva vo štvrtok o 15. hodine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie BVS Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s.