Odbojári chcú viac ako 20 eur k dôchodku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Snp
Priami účastníci SNP a členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov pri príležitosti 67. výročia Slovenského národného povstania. Bratislava, 26. august 2011. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 26. augusta (WEBNOVINY) – Aktívni účastníci Slovenského národného povstania by mali dostávať od štátu výraznejšiu podporu ako doposiaľ, myslí si šéf bratislavskej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Všade v západnej Európe títo odbojári, ktorí aktívne pôsobili v povstaní alebo druhej svetovej vojne, majú väčšie príplatky, sú viac ocenení,“ povedal šéf bratislavského zväzu Ladislav Jača pre agentúru SITA.

Pripomenul, že slovenským odbojárom sa asi pred tromi rokmi zákonom pridalo 20 eur k dôchodkom. „Povedzte, aké je to ocenenie…,“ poznamenal Jača.

Podľa jeho slov boli prísľuby, že sa príspevok pri príležitosti 65. výročia SNP o sto percent zvýši, ale nič sa nestalo. Aj odbojári podľa neho chápu, že je kríza, ale dnes už priamych účastníkov bojov nie je tak veľa, väčšinou sú to viac ako 85-roční dôchodcovia. „Rozpočet štátu by to určite nepoložilo, keby ich trochu viac ocenili,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia