Paneurópska vysoká škola súčasťou medzinárodného projektu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Študenti, erasmus, stáž, štúdium
Komisia v rámci programu Erasmus+ vyčlenila rekordných 384 miliónov eur. Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 8. novembra (WBN/PR) – Cieľom projektu je prispieť k rozvoju medzinárodnej spolupráce a kvality vzdelávania PEVŠ inovovaním študijných programov v anglickom jazyku. Vzniknúť má študijný program zameraný na medzinárodné podnikanie v anglickom jazyku (FEP PEVŠ), aplikovaná informatika v angličtine (FI PEVŠ) a Školská a pracovná psychológia profilových predmetoch (taktiež v angličtine – FPs PEVŠ).

Vďaka projektu sa má tiež rozšíriť spolupráca so zahraničnými univerzitami. Taktiež sa majú zlepšiť podmienky pre pedagógov a vedeckých pracovníkov pri ich zapájaní do medzinárodných sietí vysokých škôl. Plánované aktivity sa končia vo februári 2015. Súčasťou projektu bude testovanie slovenských a zahraničných študentov v rámci vybraných predmetov vrátane záverečného hodnotenia. Na projekte spolupracujú aj zahraniční pedagógovia a experti. K dosiahnutiu cieľov má prispieť aj vytvorenie zázemia – individuálnych pracovísk s výpočtovou technikou pre pedagógov, vytvorenie syláb, elektronických skrípt pre vybrané študijné programy.

Výsledkom projektu majú byť nové študijné programy na participujúcich fakultách. Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ – Operačný program Vzdelávanie – Prioritná os 4 – Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť – Opatrenie 4.2.

„Sme veľmi radi, že máme možnosť tento projekt realizovať. Mal by ešte viac podporiť medzinárodnú spoluprácu a medzinárodné zameranie Paneurópskej vysokej školy, keďže kladie dôraz práve na tieto oblasti,“ vyjadrila sa prorektorka PEVŠ, a zároveň odborná garantka projektu, doc. JUDr. Vlasta Kunová, CSc.

Paneurópska vysoká škola

Paneurópska vysoká škola bola založená v roku 2004 ako súkromná vysoká škola. V súčasnosti má päť fakúlt – Fakulta práva, Fakulta ekonómie a podnikania, Fakulta masmédií, Fakulta informatiky a Fakulta psychológie. Ponúka akreditované bakalárske, magisterské a doktorandské štúdium v 20-tich akreditovaných študijných programoch. Paneurópska vysoká škola dbá o rozvoj medzinárodnej spolupráce s prestížnymi zahraničnými univerzitami a vedeckými inštitúciami. Podporuje stálu výmenu vedomostí, myšlienok, informácií, vedeckých pracovníkov, pedagógov a študentov so svetom.

Viac na https://www.paneurouni.com/?partneri=sk-advokatska-komora

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať