Parlament s prepúšťaním neskončil, ďalšie príde na jeseň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Parlament
NR SR Foto: SITA

BRATISLAVA 27. júla (WEBNOVINY) – Kancelária Národnej rady SR zamestnáva od začiatku júla o ďalších deväť ľudí menej.

Pôvodne sa mali podľa harmonogramu prepúšťania v prvý prázdninový deň rozlúčiť iba s jedným zamestnancom, predseda parlamentu Richard Sulík však na základe návrhu vedúceho Kancelárie NR SR toto rozhodnutie zmenil a pracovných miest zrušili deväť – konkrétne jedno miesto na vykonávanie štátnej služby a osem miest na vykonávanie prác vo verejnom záujme.

V súčasnosti je tak v Kancelárii NR SR 378 pracovných miest. K 1. septembru sa rozlúčia s ďalšími ôsmimi zamestnancami. K tomuto dátumu bude v kancelárii 161 miest pre štátnych zamestnancov a 209 miest na vykonávanie práce vo verejnom záujme. Z pôvodných vyše 450 pracovných miest ich tak zostane v kancelárii 370.

S hromadným prepúšťaním začala Kancelária NR SR k 1. februáru tohto roka. Ľudia, ktorých miesta zrušili a odchádzajú bez výpovednej lehoty, dostanú podľa toho, v akej platovej triede boli zaradení a ako dlho boli zamestnancami, štvor- alebo päťmesačné odstupné v rámci kolektívnej zmluvy. Medzi prepúšťanými sú aj viacerí ľudia, ktorí v kancelárii pracovali dlhé roky. S niektorými zamestnancami sa rozlúčili už pred spustením procesu hromadného prepúšťania.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Sulík
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky