Malý Dunaj už vyplavil aj telo nezvestného dievčatka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jelka, cln, patranie, utopene deti
Pátracia akcia po dvoch nezvestných deťoch, dvánasťročnom dievčati a rovnako starom chlapcovi, v toku Malého Dunaja pri obci Jelka v okrese Galanta. Foto: SITA/Pavol Machovič

JELKA 21. júna (WEBNOVINY) – Pátrací tím, ktorý od stredy prehľadával rieku Malý Dunaj v okolí obce Jelka v Galantskom okrese už našiel aj telesné pozostatky 12-ročného dievčatka.

Najväčšiu pátraciu akciu na Malom Dunaji tak v piatok hasiči ukončili. Ako informoval agentúru SITA Marián Hruška z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, telo dievčatka voda vyplavila okolo 19:00 približne tri kilometre od miesta, v ktorom sa s kamarátmi v stredu 19. júna začala topiť.

V piatok hasiči našli aj telesné pozostatky 12-ročného chlapca, približne šesť kilometrov od miesta incidentu.

O topiacich sa deťoch informovali hasičov vodáci, ktorí v stredu popoludní splavovali Malý Dunaj. Pôvodne nahlásili štyri topiace sa deti, dve dievčatá sa podľa hovorcu trnavských hasičov Mariána Hrušku dokázali zachytiť o konáre stromov a drevené mólo.

Hasiči ich naložili do člna a odviezli na breh, kde ich odovzdali do opatery zdravotníkov. Hasiči z Galanty a Dunajskej Stredy v spolupráci s Komplexnou centrálnou záchrannou službou z Gabčíkova a niekoľkými dobrovoľníkmi dnes pokračovali v pátracej akcii nasadením troch záchranných člnov na hladinu Malého Dunaja.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať