Pavol Frešo sa zúčastnil na Dni zahraničných Slovákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 5. júla (WEBNOVINY) – Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo sprevádzal dnes účastníkov Dňa zahraničných Slovákov na lodi plaviacej sa po Dunaji k hradu Devín.

Dni zahraničných Slovákov, ktoré Úrad Bratislavského samosprávneho kraja spoluorganizoval, sú považované za symbol, ktorý má všetkým Slovákom žijúcim v zahraničí pripomenúť, že sa o svoju domovinu môžu kedykoľvek oprieť. Informoval o tom Radko Duda z Odboru komunikácie a propagácie BSK.

„Loď ako taká sprevádzala po celé stáročia ako symbol toho, že Slováci odchádzali za prácou do Ameriky, alebo niekde inde do sveta. Preto sa plavíme loďou k Devínu, aby sme si pripomenuli tých Slovákov, ktorí odišli zo Slovenska, ale zároveň sa plavíme k jednému veľmi silnému miestu, ktoré má národnú a kresťanskú tradíciu, k cyrilo-metodskému Devínu. Pevne verím, že tento symbol pochopia aj Slováci, ktorí žijú v zahraničí ako jeden signál, že sa môžu o svoju domovinu oprieť,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Program pokračoval na hrade Devín, kde si účastníci pripomenuli dnešný Sviatok svätého Cyrila a svätého Metoda.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)