Pavol Frešo zabojuje o 400-miliónov, chce zlepšiť dopravu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Doprava v okolí zimného štadióna
Mesto Bratislava v spolupráci s organizátormi Majstrovstiev sveta 2011 v hokeji počas turnaja Slovakia Cup skúša v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu dopravný projekt pre vrchol tohtoročnej hokejovej sezóny. Na snímke obmedzená doprava na križovatke Bajkalská - Trnavská. Bratislava, 11. február 2011. Foto: SITA/Michal Svítok

BRATISLAVA 21. júla (WEBNOVINY) – Projekt TEN-T 17 je kľúčový pre rozvoj Bratislavského kraja aj riešenie dopravnej situácie, podľa predsedu kraja Pavla Freša ho treba dokončiť do roku 2015.

Agentúru SITA o tom informovala krajská hovorkyňa Iveta Tyšlerová.

Frešo sa v rámci zasadnutia Výboru regiónov v Bruseli stretol s veľvyslancom SR Ivanom Korčokom a podpredsedom Európskej komisie Marošom Šefčovičom, okrem momentálnej situácie v eurozóne rokovali o projekte TEN-T 17 a novom programovacom období 2014 – 2020.

Podľa Freša je projekt TEN-T 17 príležitosťou pomôcť doprave na Slovensku za európske peniaze. „Bolo by viac ako nezodpovedné, keby v súčinnosti so všetkými zainteresovanými subjektmi Bratislavský kraj nevyvinul maximálne úsilie na uchovanie viac ako 400-miliónovej investície do dopravnej infraštruktúry na svojom území,“ doplnil Frešo.

Ako Tyšlerová uviedla, v blízkej budúcnosti bude zrejmé, ako a koľko bude môcť BSK čerpať, Európska únia rokuje aj o takzvanom Connecting EU facility balíku (CEF), v ktorom bude alokovaných 10 miliárd eur.

Cieľom CEF je posilnenie európskej dopravy, energetiky a digitálnych sietí prostredníctvom cielených investícií do ciest, železníc, energetických sietí, potrubí a širokopásmových sietí.

Zámerom je vyplniť chýbajúce spojenia kľúčových európskych uzlov a podporovať ekologicky šetrné riešenia. „Pevne verím, že sa nám podarí pripraviť a predložiť konkurencieschopné projekty a z európskych peňazí tak zabezpečiť lepšiu a bezpečnejšiu dopravu v celom našom kraji,“ uzavrel Frešo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)