Počas horúčav ľudia z cisterien vypili 15-tisíc litrov vody

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cisterna, pitny rezim
Ľudia pijú vodu z cisterny s pitnou vodou na rohu ulíc Poštová a Obchodná v Bratislave. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 7. augusta (WEBNOVINY) – Počas horúcich dní ľudia v centre Bratislavy vypili z cisterien už 15 000 litrov vody.

Cisterny s pitnou vodou budú na Hlavnom námestí a Obchodnej ulici minimálne do piatku.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Zenon Mikle.

Na oboch miestach budú do piatku od 10:00 do 17:00 a ak budú po piatku teploty stále dosahovať tropické hodnoty, cisterny s pitnou vodou opäť nasadia. Túto službu zabezpečuje Bratislavská vodárenská spoločnosť v spolupráci s hlavným mestom.

Mimoriadne opatrenia majú počas tropických dní pomôcť obyvateľom a návštevníkom Bratislavy dodržiavať pitný režim. Ľudia sa môžu osviežiť aj zo siedmich pitných fontánok. Dve sú na Hviezdoslavovom námestí, jedna na Hlavnom, Župnom námestí, Námestí SNP a na Panskej ulici. Začiatkom leta po ôsmich rokoch sprevádzkovali aj pitnú fontánu u Červeného raka na Michalskej ulici.

Okrem ľudí trápia horúčavy aj zvieratá. Ako informovala vedúca marketingového oddelenia bratislavskej ZOO Katarína Matejovičová, zvieratá sa snažia dostať do tieňa a z tohto dôvodu niektorým vo výbehu pristavili prístrešky, niektoré aj sprchujú. Matejovičová odporúča skôr ranné návštevy ZOO, keďže väčšina zvierat je aktívnych ráno, keď teplota nie je vysoká a v ich výbehu je ešte tieň.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať