Nehody a pomalá jazda, tak vyzeral štvrtok na cestách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda
Na horskom priechode Machnáč blízko Trenčianskych Teplíc sa zrejme v dôsledku silného sneženia stala dopravná nehoda linkového autobusu, terénneho automobilu a osobného automobilu. Zranených odviezla rýchla zdravotná služba. Trenčianske Teplice, 19. január 2012. Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 19. januára (WEBNOVINY) – Vo štvrtok sa na juhu, juhozápade a západe Slovenska tvorila poľadovica, hlavne na mokrých a vlhkých vozovkách, či na mostoch.

Poľadovica spôsobila aj reťazovú dopravnú nehodu za obcou Veľký Biel v smere do Bratislavy. Zrazilo sa tam niekoľko áut a cesta je zľadovatelá. Ako informoval krajský policajnéhý hovorca Františka Peczár, pri nehode sa nikto nezranil.

Šmykľavé cesty boli najmä na západnom Slovensku, na Záhorí a juhu stredného Slovenska. Mrznúci dážď padal aj na východnom Slovensku. Záveje sa tvorili spolu s poľadovicou aj na Strednom Pohroní a Hornom Ponitrí.

Nehoda
Foto: SITA/Tomáš Somr

Radlica zachytila chodca

Sneh
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Cestárske auto radlicou zachytilo chodca, ten skončil s ťažkými zraneniami. Nehoda sa stala dnes ráno na Partizánskej ulici v Žarnovici.

Šesťdesiatročný vodič mal na aute zdvihnutú odhŕňaciu radlicu. Na ceste pri domove dôchodcov zachytil pravou časťou radlice protiidúceho 24-ročného mladého muža.

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, zraneného muža letecky previezli do banskobystrickej nemocnice. Vodičovi alkohol nezistili. Nehodu polícia vyšetruje.

Predpoveď počasia na piatok

Sneh
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Počasie v piatok bude oblačné až zamračené, na mnohých miestach postupne občasné sneženie, na juhu v polohách do 400 m dážď so snehom alebo dážď.

Popoludní sa miestami oblačnosť čiastočne zmenší.

Najvyššia denná teplota od 1 až 6, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo -1 stupňa Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -6 stupňov Celzia.

Západný až severozápadný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), v Podtatranskej kotline a na juhozápade 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h), pri ktorom sa budú miestami tvoriť snehové jazyky a záveje. Na východe prevažne slabý vietor.

Tlak vzduchu bude klesať.

Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav