Počasie ovplyvňuje i jazdu vlakov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vlak
Foto: Ilustračné foto : SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 17. mája (WEBNOVINY) – Nepriaznivé počasie ovplyvňuje jazdu vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK). „Niektoré vlaky boli pre podmytú trať a popadané stromy zmeškané, odrieknuté, presmerované, prípadne nahradené autobusovou dopravou, “ uviedol riaditeľ odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko Miloš Čikovský.

V nedeľu o 7:10 narazil osobný vlak do padajúceho stromu na koľajisko v úseku Šelpice – Boleráz. Podobná situácia sa stala medzi železničnými stanicami Kriváň – Lovinobaňa, kde osobný vlak narazil do stromu spadnutého na trať. Pre spadnuté stromy na trať v nedeľu prerušili o 5:35 na hodinu dopravu v úseku Bánovce nad Bebravou – Mníchova Lehota. Od piatka poobedia je stále nezjazdný úsek železničnej trate Výhybňa Slivník – Výhybňa Čelovce. Ukončenie výluky správca infraštruktúry dosiaľ nestanovil. Všetky vlaky v úseku Košice – Trebišov a späť jazdia odklonom cez železničnú stanicu Michaľany s meškaním 30 až 40 minút. V úseku Trebišov – Čelovce – Kuzmice a späť sú všetky vlaky nahradené autobusmi.

Medzi železničnými stanicami Slovenské Nové Mesto – Michaľany je zaplavená 1. a 2. traťová koľaj až po koľajnicové pásy. Všetky vlaky tu jazdia maximálne rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu, ZSSK predpokladá meškanie od 10 do 50 minút. V nedeľu o 8:00 v úseku Michaľany- Úpor zaplavila traťovú koľaj voda stekajúca zo svahu. Všetky vlaky až do odvolania jazdia v tomto úseku rýchlosťou maximálne 10 kilometrov za hodinu a budú meškať.

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získate na čísle Kontaktného centra 18 188, v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko