Podľa Jána Čarnogurského nie je slovenská politika pre ženy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
čarnogurský
Potenciálny prezidentský kandidát Ján Čarnogurský Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 14. apríla (WEBNOVINY) – Slovenská špičková politika nie je podľa zakladateľa a bývalého predsedu KDH Jána Čarnogurského pre ženy.

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, dôvodom je fakt, že je veľmi tvrdá, bojuje sa aj nedovolenými údermi a žena toto ani nevie, ani si to dosť dobre nemôže dovoliť.

Ak by si dovolila to, čo si dovoľuje muž, tak verejnosť by to vnímala asi horšie,“ vyhlásil. Zároveň dodal, že Lucii Žitňanskej, ktorá sa chystá kandidovať na predsedu SDKÚ-DS želá, aby bola dobrým lídrom. Iného v jej strane zatiaľ nevidí, aj keď pripúšťa, že môže vyrásť.

Podľa Čarnogurského SDKÚ-DS nemá dostatočný vnútorný tmel, aby bola perspektívnou stranou. „Osem rokov, alebo aj dlhšie ich spájala vcelku reálna vidina účasti na moci, na vláde. Je otázne, že či táto vidina sa obnoví teraz. To záleží trochu aj od politiky Ficovej vlády,“ povedal.

Dzurindovi sa stalo podľa Čarnogurského to, čo sa dalo predpokladať. „Že to bolo na Gorile, tak to som sa v duchu sarkasticky zasmial. To, ako sa dali nachytať politici SDKÚ, Mikloš a neviem do akej miery aj Dzurinda, to bolo tak primitívne. Do iného bytu, do cudzieho bytu nepôjdem a nebudem hovoriť o veciach, ktoré považujem za tajné a oni to urobili. Veď to neurobí čerstvý absolvent právnickej fakulty,“ uviedol. Vnútornú slabosť SDKÚ-DS Čarnogurský videl od začiatku, pretože to bol podnik založený na úspech. „Ale v politike úspech nikdy nie je trvalý,“ konštatoval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Čarnogurský