Podľa Slotu je prezident policajného zboru hlupák od prírody

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slota
Predseda SNS Ján Slota. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

ZVOLEN 15. októbra (WEBNOVINY) – Do marcových predčasných volieb by nemala dovládnuť súčasná garnitúra, ale najlepším riešením by bola úradnícka vláda.

Uviedol to predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota po dnešnom zasadnutí rozšíreného Predsedníctva SNS s tým, že takejto vláde by úplne stačil len jeden bod programového vyhlásenia, a to doviesť štát k predčasným parlamentným voľbám.

Predsedníctvo SNS prijalo vyhlásenie, v ktorom okrem iného vyzýva dočasnú reprezentáciu Slovenska, aby striktne odmietla snahy eurobyrokracie v Bruseli zrušiť pri hlasovaniach právo veta jednotlivých štátov. „Nastávajúce voľby budú o tom, či si Slovenská republika zachová svoju suverenitu, či sa každý Slovák bude cítiť na Slovensku doma a či budúca vláda bude robiť na prospech Slovákov alebo cudzích ekonomických záujmov,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Referendum by sa mohlo spojiť s voľbami

Predsedníctvo SNS sa dnes zaoberalo aj petíciou za referendum o uzákonení slovenského jazyka za jediný úradný jazyk, pod ktorú dosiaľ SNS vyzbierala takmer 250-tisíc podpisov. Slota verí, že minimálne potrebných 350-tisíc podpisov budú mať do konca roka, kedy by petíciu chceli odovzdať prezidentovi. V takom prípade by sa podľa neho mohlo referendum spojiť s predčasnými voľbami. „Vyšlo to tak akurát, vidíte, asi Pán Boh drží ochrannú ruku nad SNS,“ podotkol k tomu Slota.

Úsilie strany Sloboda a Solidarita napadnúť opakované hlasovanie parlamentu o navýšenie eurovalu na Ústavnom súde SR Slovenská národná strany určite nepodporí, jej poslanci sa pod podanie nepodpíšu. „Nebol to zákon, ale zmluva, i keď sme s ňou nesúhlasili, ale asi je pravda to, že mali právo dať o tom hlasovať druhý raz. Javí sa nám to úplne zbytočné a nemienime niekomu robiť nejakých štatistov alebo vytvárať nejaké ´křoví´ na ústavnom súde,“ povedal Slota.

Na dnešnej tlačovej konferencii nezabudol predseda SNS slovne zaútočiť na policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka. Nazval ho nešťastníkom, ktorý zdemoloval policajný zbor. „Je to hlupák od prírody. Takýto hlupák by mal tu ešte štyri mesiace ničiť životy normálnym a rozumným policajtom? Tak to snáď nie!“ vyhlásil Slota.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján SlotaJaroslav Spišiak
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná strana