Policajti našli dve ženské telá, zrejme obete kanibala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Spišiak
Prezident Policajného zboru SR Jaroslav Spišiak na TB o ďalších závažných zisteniach polície k prípadu údajného kanibala a prípravy úkladnej vraždy na východnom Slovensku v obci Kysak. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. mája (WEBNOVINY) -Policajti zrejme našli telá dvoch žien, zrejme obetí údajného kanibala. V počítači Mateja Č. našli GPS súradnice miesta, kde našli telá, a našli v ňom aj fotografie, na ktorých boli presne tie časti tiel, ktoré obetiam chýbali. Policajný prezident Jaroslav Spišiak podľa vlastných slov súcití s pozostalými, tak nechcel hovoriť o kanibalizme, pripustil však, že existujú o tom dôkazy. „O tom by som mohol hovoriť, že existujú, ale vzhľadom na to, že hlboko súcitím s pozostalými, tak o tom nebudem teraz hovoriť,“ vyhlásil Spišiak.

Telá boli pochované vedľa seba v plytkom hrobe a zakryté fóliou

Nie je jasné, kedy ženy zomreli. Obete policajti ešte neidentifikovali, telá sú na expertíze, Spišiak však dodal, že súčasti odevu jednej z obetí sú predbežne zhodné s opisom posledného odevu nezvestnej ženy zo Sniny. Druhé telo bolo bez oblečenia. Experti konštatovali, že ide o dve ženské telá, ktorým chýbali niektoré časti tela. Keď sa Matej Č. kontaktoval na Švajčiara a hovorili o vražde, poslal mu fotky s komentárom, že takto bude celá vražda prebiehať. Toto bol krok, ktorý Švajčiara vydesil.

Telá našli dnes skoro ráno v lesoch v okolí Kysaku a v pondelok našli miesto, kde bol improvizovaný oltár so sviečkou, a miesto, kde mal Matej Č. pracovné pomôcky. Stav tiel nechcel policajný prezident s ohľadom na príbuzných špecifikovať. „Myslím si, že to nie je vhodné,“ vyhlásil Spišiak. Rodiny pravdepodobných obetí ešte policajti nekontaktovali, no zrejme to budú musieť urobiť, aby ich mohli identifikovať.

Pri domových prehliadkach našli u Mateja Č. množstvo výpočtovej techniky

Policajní experti prelomili heslá a šifry a dopracovali sa práve ku GPS údajom, fotkám a e-mailovej komunikácii, ktoré potvrdzovali konanie údajného kanibala. Na jednom z miest našli pník so sviečkou, ktoré Spišiak označil za oltár, na ďalšom zase ukryté skoby a laná, ktoré podľa e-mailovej komunikácie používal na vyviazanie obetí, a čakan, ktorým zrejme vykopával hroby.

Podľa plánu mal telo Švajčiara nakoreniť, aby telo nerozniesla zver

Policajti údajného kanibala zadržali pri policajnej akcii po tom, ako sa skontaktoval so švajčiarskym samovrahom, ktorý plánoval byť jeho obeťou. Incident sa odohral v utorok 10. mája dopoludnia pri obci Kysak v okrese Košice – okolie. Polícia mala už skôr avízo, že na internetový inzerát samovraha zo Švajčiarska odpovedal Slovák z obce Sokoľ v Košickom okrese. Ten Švajčiarovi sľúbil, že ho v lese pri Kysaku zabije. Podľa plánu mal potom mäso nakoreniť, aby telo nerozniesla zver, a postupne ho konzumovať. Cudzinec sa však zľakol a všetko oznámil polícii. Namiesto neho do Kysaku vlakom pricestoval policajný agent a stretol sa s Matejom Č. Ten mal pri sebe veľký plecniak a potvrdil agentovi, že má pri sebe pílky, nože, korenie, ako aj tabletky, ktorými ho mal uspať skôr než ho zavraždí. Keď chceli policajti muža zatknúť, strhla sa prestrelka. Zranenia utrpel kukláč aj páchateľ. Matej Č. zomrel dva dni po incidente, 12. mája. Policajt stále leží v košickej nemocnici. Jeho zdravotný stav sa zlepšuje, dnes ho odpojili od dýchacích prístrojov a komunikuje. „Dúfajme, že jeho zdravotný stav sa bude naďalej rapídne zlepšovať,“ vyhlásil Spišiak.

V tlači sa objavili aj špekulácie o inom páchateľovi. Policajti však hovoria o jednom páchateľovi, u ktorého našli všetky dôkazy, ktoré opisuje v jeho e-mailovej komunikácii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav SpišiakMatej Čurko