Uniká podozrivý z pokusu o vraždu, môže byť ozbrojený

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nigut
Hľadaný Róbert Nigut čelí obvineniam z úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Foto: SITA/Prezídium Policajného zboru

BRATISLAVA 16. augusta (WEBNOVINY) – Polícia žiada o pomoc pri pátraní po 36-ročnom Róbertovi Nigutovi. Hľadaný muž čelí obvineniam z úkladnej vraždy v štádiu pokusu a z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová, polícia po mužovi pátra ako po nebezpečnom páchateľovi, môže byť ozbrojený.

Podľa polície sa hľadaný muž pokúsil 9. augusta pred pol piatou ráno na ceste z rekreačného strediska Jahodná do Košíc zavraždiť muža z Gelnice.

Na vraždu si Niguta údajne najal 34-ročný Radovan V., lebo Gelničan sa opakovane domáhal vyplatenia štyristotisíc eur, ktoré mal u neho uložené. Strelec s vodičom Gabrielom H. na ukradnutom BMW dostihol obeť a strieľal zo samopalu s tlmičom.

Gelničanovi sa podarilo z auta vyskočiť, Ford Galaxy skončil v blízkom poraste. Páchatelia sa potom obrátili späť, ale havarovali. Strelec z havarovaného vozidla ušiel a odvtedy je na úteku. Vodič ostal so zraneniami zakliesnený vo vozidle i so samopalom.

Samopal vzor 61 mal zbrúsené výrobné číslo, preto nie je možná jeho identifikácia. Podľa dostupných informácií tento pokus usmrtiť Gelničana bol údajne už tretím v poradí.

Proti údajnému objednávateľovi tejto vraždy svedčí najmä vodič BMW, z ktorého sa strieľalo. Po prepustení zo zadržania Radovan V. pre médiá povedal, že vodiča nepozná a všetko je vymyslené. Pri výsluchu nepoprel, že pozná poškodeného Gelničana i strelca.

Róbert Niguta
Foto: SITA/Prezídium Policajného zboru

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať