Polícia rozložila skupinu autíčkarov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lipšic
Zľava: Minister vnútra SR Daniel Lipšic a generálny riaditeľ Sekcie kontroly a inšpekcie služby MV SR Boris Beňo na TB o odhalení legalizácie kradnutých áut v policajnom zbore. Bratislava, 4. október 2011. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 4. októbra (WEBNOVINY) – Tri osoby, z toho jedného policajta, zadržali v pondelok v skorých ranných hodinách príslušníci sekcie inšpekčnej služby so špeciálnymi zásahovými silami.

Organizovaná skupina sa sústredila na kradnutie luxusných vozidiel, väčšinou v zahraničí a ich následnú legalizáciu. Škoda je zatiaľ vyčíslená na 152 tisíc eur.

Celkom je v tomto prípade obvinených sedem osôb, z nich sú dvaja policajti. Inšpekčná služba má zadokumentovanú trestnú činnosť tejto skupiny od mája minulého roka.

Informoval o tom na tlačovej besede generálny riaditeľ Sekcie kontroly a inšpekčnej služby MV SR Boris Beňo.

Autá značiek Audi, Land Rover, Maserati, Volkswagen boli ukradnuté v Maroku, Francúzsku a Taliansku. Skupina pôsobila v Trenčianskom kraji. Beňo nevylúčil, že obvinených môže byť viac. To, či boli vozidlá kradnuté na objednávku, Beňo vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nespresnil. Rovnako nechcel hovoriť ani o výške provízie pre zainteresovaných policajtov.

„Práve spolupráca s policajtmi umožňuje legalizáciu kradnutých motorových vozidiel, preto je dôležité, aby inšpekcia odhaľovala aj takéto prípady,“ zdôraznil minister vnútra Daniel Lipšic.

Informoval, že do augusta tohto roka je na Slovensku zatiaľ najnižší počet kradnutých vozidiel. Oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka je to o 600 menej, takýto pokles v histórii ešte nebol, dodal Lipšic. Ak polícia bude odhaľovať takéto prípady, počet kradnutých vozidiel bude klesať, povedal minister.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel Lipšic