Polícia začala stíhanie v súvislosti s úmrtím Majchráka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia

BRATISLAVA 16. apríla (WEBNOVINY) – Polícia v súvislosti so samovraždou sudcu Najvyššieho súdu Juraja Majchráka začala trestné stíhanie.

„V tejto súvislosti sme začali trestné stíhanie vo veci pre trestný čin účasti na samovražde,“ vysvetlila bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Pohreb Majchráka bude vo štvrtok 21. apríla. o 14:45 v bratislavskom krematóriu na Hodonínskej ulici 44. Agentúru SITA o tom informovali signatári sudcovskej iniciatívy Za otvorenú justíciu.

„Sudca Juraj Majchrák sa výrazne podieľal na všetkých zásadných ústavných úpravách týkajúcich sa slovenského súdnictva, jemu vlastným nenapodobiteľným spôsobom burcoval sudcovský stav, dôstojne ho reprezentoval aj na medzinárodnom poli a aj pri každodennom výkone spravodlivosti,“ uviedli v stanovisku signatári sudcovskej iniciatívy Za otvorenú justíciu.

„Aj keď Ctihodnosť Juraj Majchrák od nás odišiel, jeho myšlienky a principiálne postoje zostanú nezmazateľne vpísané do mapy demokratického vývoja súdnictva a do našej pamäti, uviedla Sudcovská iniciatíva Za otvorenú justíciu v reakcii na správu o smrti Juraja Majchráka.

Bývalého podpredsedu Najvyššieho súdu SR Juraja Majchráka našli vo štvrtok popoludní mŕtveho v jednom z rodinných domov na bratislavských Kramároch. Jeho pamiatku si mnohí mnohí sudcovia a politici.

Podľa medializovaných informácií sa obesil vo svojej garáži. Majchrák súdil v závažných prípadoch ako napríklad známu kauzu kyselinári. Okrem iného bol známy aj ako dôrazný kritik súčasného predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina.
Juraj Majchrák
Foto: SITA/Dušan Hein

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj Majchrák