Poslanec Kuffa by zakázal bábiky Barbie s veľkými zubami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barbie
Foto: flickr.com
Stefan kuffa
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 19. marca (WEBNOVINY) – Poslanec NR SR Štefan Kuffa z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) by najradšej zakázal bábiky Barbie, ktoré sa podobajú na vampírky.

Svoj návrh predstavil v utorok počas 16. schôdze parlamentu.

„Minule som zachytil, ja to, ak to pomenujem nepresne alebo nejak tak, tak sa ospravedlňujem, ale mal som možnosť sa dozvedieť, že na trhu sa objavujú takzvané vampírky, alebo upírky. To sú tie barbiny ale také zubaté a také strašidlá,“ uviedol Kuffa v rozprave. Následne vysvetlil svoju požiadavku.

„Ja som chcel pán minister len na túto vec ukázať, že poukázať, že ako pozitívne môže takáto hračka pôsobiť na vývoj dieťaťa. Ako? Ja si myslím, že len negatívne. Hej, toto dieťa keď má prežívať nočné mory a toto má jeho rozvoj vnútorný, vnútorný svet a jeho duševný rozvoj ako rozvíjať, myslím si, že je to veľmi nesprávne a čo si pripravujeme tuná budúceho veštice, budúcich upírov alebo vampírov alebo ja neviem čo,“ doplnil poslanec Kuffa.

Podľa slov kontroverzného poslanca by mohli nastať u detí, ktoré sa hrajús Barbie – vampírkou „somatické zdravotné dôsledky“.

Takéto hračky by mali predávať iba dospelým osobám, tvrdí Kuffa. „Myslím si, že takéto hračky tam nemá byť ani upozornenie, no možno pre dospelých keď si ktosi chce urobiť nejaký vtip a máte 50 rokov a päťdesiatku a dostanete takúto hračku, no tak možno na nejakú ako na zasmiatie prosím, viem si to predstaviť,“ dodal.

Vystúpenie poslanca Kuffu si môžete pozrieť na webe NR SR TU

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Štefan Kuffa