Poslanecké hlasy sa nekupovali, rozhodla prokuratúra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Koalícia
Zľava: Predseda NR SR Richard Sulík, podpredsedovia NR SR Béla Bugár, Pavol Hrušovský a Milan Hort počas tajnej voľby Generálneho prokurátora. Bratislava, 2. december 2010. Foto: Ilustračné foto SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. mája (WEBNOVINY) – V kauze podozrenia z kupovania hlasov poslancov pri minuloročnej decembrovej voľbe generálneho prokurátora sa už trestné stíhanie nevedie. „Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že 9. mája polícia uznesením zastavila trestné stíhanie, týkajúce sa podozrenia z kupovania poslaneckých hlasov pri voľbe generálneho prokurátora v minulom roku z dôvodu, že skutok sa nestal,“ uviedla pre agentúru SITA Jana Tökölyová z tlačového a informačného oddelenia Generálnej prokuratúry SR.

Matovič má na kupovanie poslancov iný názor ako prokuratúra

Nezávislý poslanec NR SR Igor Matovič má iný názor ako prokuratúra v kauze podozrenia z kupovania hlasov poslancov pri minuloročnej decembrovej voľbe generálneho prokurátora. „Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že 9. mája polícia uznesením zastavila trestné stíhanie, týkajúce sa podozrenia z kupovania poslaneckých hlasov pri voľbe generálneho prokurátora v minulom roku z dôvodu, že skutok sa nestal,“ uviedla pre agentúru SITA Jana Tökölyová z tlačového a informačného oddelenia Generálnej prokuratúry SR. Matovič však zároveň dodal, že na prokuratúre povedal, že o kupovaní nemá žiadne informácie.

Matovič zdôraznil, že bude v utorok hlasovať podľa svojho svedomia, ale hlasovací lístok ukazovať nikomu nebude. Priznal, že cez víkend mal pre utorkovú voľbu generálneho prokurátora „blbé sny“. Zároveň dodal, že sníva, aby aj po utorku bola premiérkou Iveta Radičová.

Parlament nezvolil generálneho prokurátora v dvoch kolách dvoch tajných volieb štyrikrát po sebe. Napriek tomu, že mala koalícia spoločného kandidáta Jozefa Čentéša, pri tretej voľbe hlasovali za opozičného nominanta Trnku i niektorí koaliční zákonodarcovia. V utorok 7. decembra 2010 koalícia zablokovala štvrtú voľbu tak, že jej poslanci neodovzdali hlasovacie lístky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičIveta Radičová