Poštári plánujú vymeniť rovnošaty za 4 milióny eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Posta
Foto: SITA

BRATISLAVA 21. augusta (WEBNOVINY) – Po železničiaroch plánujú vymeniť oblečenie aj poštári. Štátna akciovka Slovenská pošta, a.s. pripravuje tender na nákup nových rovnošiat a pracovných odevov pre svojich zamestnancov. Spoločnosť predpokladá, že by ju to počas štyroch rokov mohlo vyjsť zhruba na 3,98 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Slovenská pošta o tom predbežne informovala s tým, že verejnú súťaž plánuje vyhlásiť v septembri.

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. nedávno informovala, že plánuje ešte v tomto roku vyhlásiť tender na výrobu a dodanie nových uniforiem pre tri a pol tisíca z necelých päťtisíc svojich zamestnancov. Malo by sa tak stať hneď potom ako budú hotové vzory ošatenia. Náklady na postupnú obmenu oblečenia železničiarov počas troch rokov môžu dosiahnuť do 1,5 mil. eur a v prepočte by nemali byť vyššie ako v súčasnosti.

Slovenská pošta, a.s. vznikla ako štátny podnik 1. januára 1993. Na akciovú spoločnosť sa pretransformovala v októbri 2004, eviduje základné imanie 214,3 mil. eur. Jej 100-percentným vlastníkom je štát prostredníctvom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Slovenská pošta zabezpečuje zo zákona takzvanú univerzálnu službu, čo znamená, že je povinná doručovať zásielky do všetkých sídiel minimálne jedenkrát denne a za primeranú cenu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať