Povodne ovplyvnili premávku rýchlikov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovensko brázdi Európsky informačný vlak
Púť po slovenských mestách dnes začal Európsky informačný vlak. Popoludní vyštartoval z Košíc a v najbližších dňoch bude pristavený v Poprade, Žiline, Zvolene, Nových Zámkoch a Bratislave. Cieľom tohto projektu je priblížiť širokej verejnosti, najmä mládeži, význam a fungovanie Európskeho parlamentu, Európskej komisie a ďalších orgánov. Špeciálny vagón je pripájaný k osobným vlakom, takže možnosť navštíviť ho bude mať aj široká cestujúca verejnosť. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – Štyri rýchliky Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) v úseku Kysak – Prešov – Humenné budú od piatku 11. júna jazdiť podľa mimoriadnych opatrení. „Na trati Kysak – Prešov budú až do odvolania jazdiť iba vlaky tzv. ľahkej stavby. Dôvodom je zachovanie maximálnej bezpečnosti cestujúcich pre povodne a ich následky,“ informoval dnes agentúru SITA hovorca ZSSK Miloš Čikovský.

Rýchlik Šarišan, jazdiaci na trati Bratislava hl. st. – Humenné, bude jazdiť iba v úseku Kysak – Bratislava hl. st. „Cestujúci z Humenného pôjdu do Prešova v náhradnej súprave, z Prešova do Kysaku môžu cestovať osobným vlakom číslo 8775, ktorý bude odchádzať z Prešova o 15:50,“ uviedol hovorca. V opačnom smere bude Šarišan končiť v Kysaku, odkiaľ môžu cestujúci o 19:58 ďalej cestovať osobným vlakom číslo 8706. V Prešove môžu prestúpiť o 20:25 na osobný vlak číslo 9121 do Humenného.

Rýchlik Domaša, premávajúci medzi Humenným a Bratislavou Novým Mestom bude jazdiť len v úseku Kysak – Bratislava Nové Mesto. „V úseku Humenné – Kysak bude vlak do odvolania zrušený,“ oznámil Čikovský. V opačnom smere, Bratislava hl. st. – Humenné, bude Domaša jazdiť iba v úseku Bratislava hl. st. – Kysak, kde ukončí jazdu. Podľa hovorcu bude vlak v úseku Kysak – Humenné do odvolania zrušený. “ Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získate na čísle Kontaktného centra 18 188, v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko a.s. alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk,“ dodal Čikovský.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko