Prezidentským kandidátom Smeru bude známa tvár, povedal Fico

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fico
Predseda vlády SR Robert Fico. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 28. novembra (WEBNOVINY) – Strana Smer-SD postaví svojho kandidáta na prezidenta zrejme do konca roka.

Predpokladám, že toto rozhodnutie padne niekedy v decembri,“ povedal premiér Robert Fico novinárom po prílete z Českej republiky.

Predseda Smeru-SD tvrdí, že v súboji o kreslo prezidenta je dôležité postaviť dostatočne známu osobu. „Kandidatúra je na to, aby prišiel človek, ktorý je dostatočne známy a nepotrebuje rok a pol ukazovať svoju tvár,“ vyhlásil.

Fica zaväzuje mandát

Fico
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Premiér Fico predpokladá, že snem Smeru, ktorý bude 7. decembra, poverí výberom kandidáta predsedníctvo strany. „Predpokladám, že snem poverí predsedníctvo touto personálnou otázkou,“ uviedol. V reakcii na otázku, či by mohol byť on tým kandidátom, povedal, že ako predseda vlády má jeden z najsilnejších mandátov v celej Európskej únii.

Tento mandát ma zaväzuje, aby som si splnil mnohé dôležité úlohy, predovšetkým konsolidovať verejné financie. Neviem, prečo mi nechcete veriť, ale ja sa otázkou prezidentskej kampane vôbec nezaoberám. Keď príde čas sa rozhodnúť, tak predsedníctvo rozhodne,“ uzavrel.

Debatoval o tom so študentmi

Na prezidentskú kandidatúru sa vo štvrtok pýtali premiéra Fica aj pražskí študenti. Šéf Smeru-SD mal prednášku a debatu so študentmi na Právnickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe.

V metropole nášho západného suseda Fico podpísal zmluvu o vzájomnom uznávaní vysokoškolských diplomov, čím odpadne stoeurový poplatok pri uznávaní diplomov z českých škôl na Slovensku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie SMER-SD