Top detské mená za rok 2011

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Deti
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 11. januára (WEBNOVINY) – Najobľúbenejšími menami v minulom roku boli, rovnako ako aj rok predtým, Jakub a Sofia. Meno Jakub vlani dostalo 1 188 chlapcov.

Za ním nasleduje Samuel, ktoré si vybralo 1 150 rodičov a bronzovú priečku získalo meno Tomáš, keď takto pomenovali 979 chlapcov. Medzi obľúbené chlapčenské mená patrili aj Martin, Lukáš, Michal, Adam, Filip, Matúš či Patrik.

Ako agentúru SITA informovala Lucia Garajová z Komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra, u dievčat zvíťazila Sofia. Toto meno dostalo 1 027 dievčat.

Na druhej priečke skončila Viktória, keď takto pomenovali 797 bábätiek a tretie miesto patrí menu Natália, ktoré dostalo 736 dievčat. K populárnym dievčenským menám sa v minulom roku zaradili aj Nela, Laura, Ema, Nina, Kristína, Michaela a Sára.

Objavili sa i netradičné dievčenské mená ako napríklad Dorofeja, Ha, Džesika, Eszmeralda, Fanny, Marilyn a Mína. Medzi chlapcami sa netradičným menom môže pochváliť napríklad Bentley, Bo, Vital, Botond, Efraim, Fero, Maurícius alebo Sidney.

Medzi desať najčastejších priezvisk patrí Horváth/Horváthová, Kováč/Kováčová, Tóth/Tóthová, Varga/Vargová, Nagy/Nagyová, Baláž/Balážová, Molnár/ Molnárová, na ôsmom mieste je Szabó, u žien Balogová, na deviatej priečke u mužov skončil Balog, u žien Lukáčová. Desiatku u mužov uzatvára Lukáč, u žien Nováková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia