Prievidza oslavovala jubilejný deň polície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dni Polície v Prievidzi

BRATISLAVA 12. júna (WEBNOVINY) – Letisko v Prievidzi už jubilejný 10-krát zaplnili Dni mestskej polície, ozbrojených a záchranných zložiek.

Pod záštitou primátorky mesta Prievidze a náčelníka mestskej polície sa tu zišlo neuveriteľných viac ako 30 bezpečnostných, hasičských a záchranných zložiek, ale aj letecké a vojenské historické kluby, ako aj súkromné firmy a občianske združenia zaoberajúce sa problematikou bezpečnosti.

„Tradícu dňa polície začali skromne pred 10 rokmi na námestí Slobody v Prievidzi traja vystavovatelia, dnes patrí k pravidelným a významným akciám horného Ponitria a celého Trenčianskeho kraja,“ povedal kpt. Mgr. Vít Zajac z Mestskej polície Prievidza.

Vystavená bola nielen technika používaná týmito zložkami pri ich práci. Program bol nabitý dynamickými ukážkami nielen na zemi, ale aj vo vzduchu.

Okrem živých zásahov hasičov pri požiari vozidla diváci mohli vidieť dolapenie a odzbrojenie unikajúceho páchateľa či prácu kynológov.

K vrcholu určite patrilo vystúpenie Klubu vojenskej histórie Levice, ktoré zmenilo časť letiska na dobovú pristávaciu plochu z čias 2. svetovej vojny a naživo ju bránilo proti nepriateľovi.

Šesť historických bojových lietadiel pritom predvádzalo letecký súboj vzduch – vzduch, zo zeme bola používaná dobová strelná aj transportná technika.

,,Takýmto atraktívnym spôsobom ukazujeme nezmyselnosť vojny a mládeži dávame iný pohľad na bojové počítačové hry,“ vysvetľoval počas akcie jeden z bojujúcich vojakov.

Na súčasnú bezpečnosť a ochranu bývania zasa boli zamerané ukážky odborníkov na bezpečnosť,

Návštevníci si mohli v praxi porovnať aj odolnosť bežných dverí v porovnaní s bezpečnostnými. „Aby sme správne pochopili, ako sa účinne brániť proti vykrádaniu bytov aj domov, musíme pochopiť podstatu a slabé miesta našich bežných dverí,“ povedal Miloš Kóňa zo spoločnosti ADLO – bezpečnostné dvere.

Rozmer celého dňa doplnil okrem slnečného počasia aj odber krvi organizovaný Červeným krížom prostredníctvom mobilnej odberovej jednotky Národnej transfúznej služby SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať