Primátorom Trnavy je Vladimír Butko z KDH

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimír Butko
Kandidát KDH na primátora Trnavy Vladimír Butko počas tlačovej besedy na tému: Odpočet plnenia volebného programu z roku 2006, volebný program na roky 2010-2014 . Trnava, 4. november 2010. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

TRNAVA 27. novembra (WEBNOVINY) – Kresťanskodemokratické hnutie si v Trnave udržalo post primátora, Štefana Bošnáka strieda jeho dlhoročný zástupca Vladimír Butko.

Moje prvé kroky nebudú žiadne bombastické, budú také, aby sme mohli začať plniť náš program,“ zdôraznil Butko krátko po tom, ako sa dozvedel výsledky volieb. V mestskom parlamente však podľa predbežných výsledkov získala väčšinu koalícia Smer-SD – HZDS-HZD-Nová demokracia.

Novozvolený primátor potvrdil, že aj po voľbách si stále stojí za všetkými bodmi predvolebného programu. Sľuboval v ňom regeneráciu oddychových a športových zón za milión eur, nové parkovacie miesta, fontány, obnovu pešej zóny a priľahlých ulíc, zverejňovanie všetkých zmlúv na webovej stránke mesta či nadštandardne vybavené detské ihriská. Už od 1. januára by podľa jeho sľubu spred volieb mali jazdiť autobusy MHD v nedeľu a počas sviatkov zadarmo. Upozornil však na to, že na ich plnenie bude potrebovať aj podporu mestského zastupiteľstva. Butko zvíťazil pred nezávislým kandidátom Bystríkom Stankom a nominantom SDKÚ-DS – SaS Jozefom Pobieckým.

Butko má 55 rokov, je ženatý, otec piatich detí. Vyštudoval stavebnú fakultu SVŠT v Bratislave, pracoval ako projektant. Od roku 1994 štyri volebné obdobia pôsobí ako zástupca primátora Trnavy. Butko patrí k zakladajúcim členom Kresťanskodemokratického hnutia. Od roku 1995 je aj poslancom Trnavského samosprávneho kraja. Ako svoju záľubu uvádza okrem svojej rodiny a sledovania spoločenského diania futbal a hokej.

Pravica v Trnave prišla o väčšinu

Novozvolený primátor Trnavy Vladimír Butko (KDH) bude musieť spolupracovať s koalíciou Smer-SD – HZDS – HZD -Nová demokracia , ktorá získala väčšinu v mestskom zastupiteľstve. Podľa neoficiálnych výsledkov jej patrí 17 mandátov v 31 – člennom parlamente. Doteraz dominantné KDH má osem mandátov, koalícia SDKÚ-DS – SaS tri, nezávislí kandidáti sú tiež traja. Do zastupiteľstva sa dostali aj dvaja kandidáti na primátora Jozef Pobiecký (SDKÚ-DS – SaS) a Bystrík Stanko (nezávislý).

Butko nechcel odpovedať na otázku, ako si bude vyberať svojich zástupcov s tým, že do ustanovujúceho zastupiteľstva je ešte dosť času. Noví poslanci sa majú prvýkrát stretnúť na rokovaní 21. decembra. V tomto volebnom období mala koalícia KDH – SDKÚ-DS 26 poslancov, zvyšných päť pripadlo koalícii Smer-SD – HZDS -SNS – Slobodné fórum.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimír Butko