Projekt JobLife už pozná mená prvých štipendistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Joblife
Joblife Foto: Joblife.sk

BRATISLAVA 9. februára (WBN/PR) – Získať on-line certifikát na svetových univerzitách Oxford, Cambridge alebo Harvard môžete aj v rámci projektu Skok v kariére. V novembri ho odštartoval spoločensko – kariérny portál JobLife, ktorý v spolupráci s univerzitami udelí tento rok 33 grantov v celkovej hodnote 99 000 eur. Z celkovo 841 uchádzačov včera porota vybrala prvých štipendistov.

„O zvýšenie svojej kvalifikácie sa najviac zaujímali ľudia vo veku 26 až 30 rokov,“ uviedol Jaroslav Kiska, zakladateľ projektu. Najväčší podiel prihlásených uchádzačov tvorili zamestnanci zo školstva a vzdelávania, nasledovali ľudia z odvetví marketing a právo. Prihlásilo sa väčšie percento žien, ako mužov, čo poukazuje na fakt, ako sa zmenil vzťah ženskej populácie ku kariére. Projekt tiež ukázal, že doplňujúce štúdium je zaujímavé nielen pre bežných radových zamestnancov. Veľkú časť uchádzačov tvorili práve ľudia zo stredného manažmentu a špecialisti z rôznych odvetví. Podľa výsledkov by chceli študovať najmä ľudia zo západného Slovenska a z veľkých

O úspešných uchádzačoch prvého ročníka včera rozhodla osemčlenná výberová komisia zložená z personálnych konzultantov, popredných manažérov, absolventov i prednášajúcich z významných univerzitách. Spomenieme napr. úspešnú absolventku univerzity Harvard Vladimíru Josefiovú, vedeckého pracovníka univerzity Cambridge pána Amir A. Shirzadi, držiteľa prestížnej ceny Hlava roka 2008 Róberta Mistríka a ďalších. „Veľkú úlohu pri výbere zohrali najmä odporúčania od nadriadených, kolegov, biznis partnerov, zákazníkov, vysokoškolských profesorov, a podobne. Mali sme tu uchádzača, ktorý priniesol referencie od Head of Credit Department v BNP Paribas – Corporate and Investment Banking, Prague“,

informoval Jaroslav Kiska.

Mená 33 štipendistov nájdete na https://joblife.sk/.

Granty plánuje Jaroslav Kiska poskytovať každý rok. Najbližšie kolo bude vyhlásené na jeseň tohto roka a podľa jeho slov tam nebudú chýbať ani stáže v prestížnych spoločnostiach ako je Microsoft či PricewaterhouseCoopers. O získanie grantu sa môžu uchádzať všetci registrovaní užívatelia portálu JobLife, s ukončeným stredoškolským vzdelaním s maturitou a minimálne dvojročnou praxou alebo s vysokoškolským vzdelaním. Kritériom pre udelenie grantu je aj ovládanie anglického jazyka na úrovni požadovanej danými univerzitami.

Ďalšie zaujímavosti:

K najzaujímavejším uchádzačom, ktorí získajú granty, patria:

Janine Salibová – získala už titul na Cambridge (M.Phil.), pracuje v Deloitte

Martin Sklenár – bol napríklad obranným poradcom – Stála delegácia SR pri NATO, Brusel – treba vidieť profil https://joblife.sk//joblife/zone/user-profile/id/5d69126feb60598ad0f6c16d0e5436d5/ (po prihlásení na JobLife)

List:

Zuzana Holáková

Roman Lipták

Martin Budzák

Bronislava Potašová

Alexandra Laubertová

Ľudovít Kyška

Miloš Očkay

Martin Sklenár

Radoslav Sobota

Roman Olekšák

Vladimír Troják

Daniela Liščíková

Peter Šebo

Peter Golha

Kamil Vargovský

Janine Salibová

Peter Leško

Libor Podoba

David Pobjecký

Miroslav Talian

Kristína Žitňanová

Miroslava Martonová

Mirka Prepilková

Lenka Mackaničová

Peter Sklenár

Peter Sopko

Jana Slížiková

Lucia Paprčková

Diana Bajanová

Rastislav Klempa

Alena Michalcová

Katarína Janíková

Barbora Gaziová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia