Prokurátora obvinili z korupcie a zneužívania právomoci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia
Foto: Ilustračné foto SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 23. septembra (WEBNOVINY) – Prokurátor a traja podnikatelia čelia obvineniam z korupcie.

Trenčiansky okresný prokurátor Dušan K. čelí navyše obvineniu aj zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Prijal vraj takmer päťtisíc eur za to, že ako dozorujúci prokurátor ovplyvní trestné konanie v prípade bratislavského podnikateľa obvineného z podvodu.

Obvinený Vladimír E. prostredníctvom dvoch podnikateľov z Nového Mesta nad Váhom Dušana Č. a Dušana M. ponúkol a dal prokurátorovi úplatok. Vyšetrovateľ trojlístok obvinil z podplácania.

Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, Dušan K. dozoroval trestné konanie v prípade podozrenia z podvodu.

V prípade však neboli splnené zákonné podmienky na konanie o dohode o vine a treste, kde by bola pre obvineného podnikateľa šanca dostať nižší trest.

Podľa policajných zistení od októbra 2008 do januára 2010 Vladimír E. prostredníctvom podnikateľov z Nového Mesta nad Váhom ponúkol prokurátorovi peniaze za to, že toto konanie zabezpečí. Prokurátor peniaze od Dušana Č. a Dušana M. prijal a všetko vybavil.

Polícia vykonala potrebné prehliadky na zabezpečenie dôkazov. Podnikateľom v prípade dokázania viny hrozí trest na dva až päť rokov. Prokurátorovi od päť do dvanásť. V súčasnosti sú všetci v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať