Richard Sulík pozval predsedu Smeru na diskusiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Richard Sulík
Richard Sulík Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 17. augusta (WEBNOVINY) – Predseda parlamentu Richard Sulík (SaS) sa chce stretnúť s predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom, aby s ním diskutoval o riešení krízy eurozóny.

Smer-SD takéto pozvanie kritizuje, pretože SaS, ktorej je Sulík predsedom, dnes vyhlásila, že za rokovací stôl si s Ficom nesadne. „Je nešťastím pre Slovensko, ak takáto pokrytecká politická strana je súčasťou politického systému a vládnej koalície,“ uviedol vo vyhlásení Fico s tým, že v SaS pravá ruka nevie, čo robí ľavá.

Sulíkova osobná tajomníčka Tatiana Tóthová zdôraznila, že Sulík Fica na rokovanie pozval z titulu svojej ústavnej funkcie predsedu parlamentu, nie ako straník. „Stranícke vyhlásenie platí,“ podčiarkla Tóthová.

Fico v utorok 16. augusta po rokovaní o eurovale s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) vyhlásil, že je slabou premiérkou, ktorá nedisponuje hlasmi koaličných poslancov a inicioval stretnutie na úrovni predsedov strán. SaS na to reagovala vyhlásením, že SaS pozvanie na rokovanie neprijme.

Robert Fico svojimi vyjadreniami jasne dokázal, že mu nejde o riešenie situácie v eurozóne. Jeho jedinou snahou je rozbiť vládu a získať moc, aby mohol pokračovať v rabovaní krajiny tak, ako to robil počas celého svojho funkčného obdobia. Jeho grobianstvo voči premiérke už prekročilo všetky medze a vypovedá o tom, aký je to muž. S človekom s takýmto správaním a morálnymi postojmi si SaS za rokovací stôl nesadne,“ vysvetlila Tóthová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard SulíkRobert Fico