Radičová nemá s nomináciou Petra Paludu problém

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
NBÚ
Foto: NBU.sk

BRATISLAVA 9. mája (WEBNOVINY) – O nominácii strany SaS, ktorá za šéfa Národného bezpečnostného úradu navrhla Petra Paludu, bude rokovať poslanecký klub strany SDKÚ-DS. Most-Híd ani kresťanskí demokrati s Paludom problém nemajú. Po dnešnom rokovaní koaličných lídrov to novinárom povedala premiérka Iveta Radičová, ktorá zo stretnutia odišla skôr.

„Aby som informovala presne, Most-Híd nemá námietky, KDH nemá námietky, SaS navrhla a SDKÚ-DS – chcú prerokovať v klube. Premiérka nemá námietky,“ povedala Radičová. Prečo sa chce SDKÚ-DS nomináciou Paludu ešte zaoberať, povedať nechcela, odkázala na predsedu strany Mikuláša Dzurindu.

Paluda je v súčasnosti sudcom Najvyššieho súdu SR, ktorý má pozastavený výkon funkcie. Čelí totiž disciplinárnemu konaniu za to, že na predsedu NS SR Štefana Harabina podal trestné oznámenie. Paluda nesmie ani chodiť do budovy NS SR. V roku 2007 Harabin odvolal Paludu z postu slovenského zástupcu v Eurojuste.

Paluda kandidoval aj za podpredsedu NS SR, ale pred voľbou svoju kandidatúru stiahol.

O nominácii Paludu sme partnerov oficiálne informovali až dnes

O nominácii strany SaS, ktorá za šéfa Národného bezpečnostného úradu navrhla Petra Paludu, bude rokovať poslanecký klub strany SDKÚ-DS. Most-Híd ani kresťanskí demokrati s Paludom problém nemajú. „Volia poslanci, ak sa nemýlim, tak sa ich treba opýtať. Mali by sme si vypočuť ich návrh,“ povedal po dnešnom rokovaní koaličných lídrov šéf SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda.

Predseda SaS Richard Sulík situáciu vysvetľuje tak, že hoci SaS nomináciu Petra Paludu zverejnila už po minulotýždňovej Koaličnej rade, bola to len informácia pre médiá. „Oficiálne sme informovali koaličných partnerov až dnes. To znamená, že dnes som mojim koaličným partnerom odovzdal životopis pána Paludu a v podstate dostaneme vyjadrenie v dohľadnej dobe,“ povedal Sulík po vyše dvojhodinovom stretnutí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Iveta RadičováMikuláš DzurindaRichard Sulík
Firmy a inštitúcie NBÚ Národný bezpečnostný úradSaS Sloboda a Solidarita