Obhajca chce dokázať, že Rezešová nešla rýchlo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rezesova,nehoda
Foto: MTI / Mihádák Zoltán
Rezešová
Foto: www.blikk.hu

BRATISLAVA 29. augusta (WEBNOVINY) – Eva Varholíková-Rezešová sa postavila vo štvrtok pred budapeštiansky súd po druhý raz.

Je obžalovaná z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a hrozí jej 5 až 10 rokov väzenia. Autonehoda, pri ktorej zomreli štyria ľudia, sa stala na maďarskej diaľnici M3 pred rokom.

Varholíkovej obhajca Péter Novák, ktorého obžalovaná vymenila na poslednú chvíľu za Gábora M. Tótha, konfrontoval vo štvrtok viacerých svedkov, medzi nimi bol aj vodič kamiónu. Ten na súde v utorok tvrdil, že videl ako vodička BMW blikala diaľkovými svetlami na Fiat pred ňou a že auto, ktorého opis sedí na Varholíkovej BMW, išlo prirýchlo. Na otázku ako dlho blikanie trvalo vodič odpovedať nevedel. Právnik obžalovanej sa pýtal na detaily aj policajtov a znalcov, ktorí dnes vypovedali.

K záveru pojednávania Novák predložil súdu nový posudok, ktorý vypracoval iný znalec, ako tí, ktorí na súde doteraz vypovedali. Nový materiál má dokázať, že jeho klientka nešla rýchlo a neohrozovala iné vozidlá. Dopomôcť majú k tomu aj zábery z diaľničnej kamery. Sudkyňa si nové dôkazy preštuduje a znovu predvolá kamionistu-svedka tragickej nehody, aby sa konfrontoval so znalcom obhajcu Varholíkovej-Rezešovej.

Ďalší súd sa sa bude konať v utorok 3. septembra.

V utorok vypočul maďarský súd niekoľkých svedkov vrátane rodinných príslušníkov obetí. V prípade vypovedal aj priamy svedok tragickej nehody – vodič kamiónu, jeho spolujazdec a policajt, ktorý dorazil na miesto nehody prvý. Slovo dostali deti pozostalých, dcéra Medveczkých Judita a syn Vargovcov Sándor.

Dcéra nebohého exministra dopravy Alexandra Rezeša odmietla počas celého pojednávania vypovedať a vyhlásila, že sa cíti nevinná.

Tragická nehoda na diaľnici

Ttridsaťšesťročná Varholíková-Rezešová na 44. kilometri diaľnice M3 v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 4:00 zozadu narazila zozadu do Fiatu Punto, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyviaznuť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Expertíza potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu. V jej aute sa našla fľaša vodky.

Podľa znalca išla Varholíková rýchlosťou 165 – 175 km/h, povolená rýchlosť na danom úseku diaľnice M3 je pritom 130 km/h.

Podľa maďarského portálu velvet.hu dostali pozostalí od Rezešovcov 5 miliónov forintov (17 105 eur).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Eva Varholíková