Rezešová-Varholíková odmietla na súde vypovedať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rezešová
Eva Varholíková-Rezešová Foto: www.blikk.hu

BRATISLAVA 28. augusta – V Budapešti sa v utorok konal po prvý raz súd s prominentnou Košičankou Evou Rezešovou-Varholíkovou, ktorá je obžalovaná z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Maďarský súd vypočul niekoľkých svedkov vrátane rodinných príslušníkov obetí. V prípade vypovedal aj priamy svedok tragickej nehody – vodič kamiónu, jeho spolujazdec a policajt, ktorý dorazil na miesto nehody prvý. Senát v Budapešti vypočul aj vodiča okoloidúcej dodávky. Slovo dostali aj deti pozostalých, dcéra Medveczkých Judita a syn Vargovcov Sándor. Obaja zhodne tvrdili, že vodič Punta, Juditin otec, jazdil opatrne a zodpovedne.

Varholíková-Rezešová odmietla hneď v úvode vypovedať, vyhlásila, že sa cíti nevinná. Neodpovedala ani na otázky, aká je vodička.

Vodič kamiónu tvrdil, že videl ako vodička BMW blikala diaľkovými svetlami na auto pred ňou. Neskôr zbadal v spätnom zrkadle horiace auto. Kým prišiel k otočenému autu Rezešovej-Varholikovej, vodička už sedela na zvodidlách. Vodič kamiónu nevidel v BMW fľašu vodky, tú zbadal ďalší svedok – kamionistov spolujazdec. Povedal, že ju videl ležať na strane šoféra, z obžalovanej však alkohol necítil.

Rezesova,nehoda
Foto: MTI / Mihádák Zoltán

Tretím svedkom bol policajt, ktorý dorazil na miesto tragédie do desiatich minút. Varholíková na neho pôsobila dezorientovane a cítil z nej alkohol. Dal jej fúkať, na súde povedal, že výsledok bol pozitívny. Fľašu s alkoholom si však v aute nevšimol.

Druhé pojednávanie s dcérou nebohého exministra dopravy Alexandra Rezeša sa bude konať vo štvrtok 29. augusta. Súd by mal pokračovať aj v septembri, kedy však padne konečný verdikt, nie je zatiaľ známe.

Rezešová
Foto: RTl Klub

Ttridsaťšesťročná Varholíková-Rezešová na 44. kilometri diaľnice M3 v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 4:00 zozadu narazila zozadu do Fiatu Punto, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyviaznuť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Expertíza potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu. V jej aute sa našla fľaša vodky. Hrozí jej 5 až 10 rokov za mrežami. Podľa znalca išla Varholíková rýchlosťou 165 – 175 km/h, povolená rýchlosť na danom úseku diaľnice M3 je pritom 130 km/h.

Podľa maďarského portálu velvet.hu dostali pozostalí od Rezešovcov 5 miliónov forintov (17 105 eur).

Pojednávanie na poslednú chvíľu presunuli z budovy Okresného tribunálu v Gödöllő, len niekoľko kilometrov od miesta nešťastia, do súdnej siene v Budapešti.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eva Varholíková