Rezort obrany dá ľuďom šancu voziť sa v limuzíne ministra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
AUDI A6 2,8 Quattro
AUDI A6 2,8 Quattro z roku 1995 Foto: cargurus.com

BRATISLAVA 26. septembra (WEBNOVINY) – Rezort obrany dá ľuďom šancu voziť sa v rovnakom aute, ako používali niektorí bývalí ministri obrany. Viacero starých limuzín z autoparku ministerstva je teraz na predaj.

Autá majú dátumy výroby z deväťdesiatych rokov, v rezorte sú teraz už prebytočné. Ministerstvo potvrdilo, že v jednom z nich skutočne vozili dvoch ministrov obrany.

„Jedno z predávaných vozidiel sa do roku 2002 využívalo na dopravu bývalých ministrov obrany Pavla Kanisa a Jozefa Stanka,“ uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. V čase ich pôsobenia v čele rezortu ešte zabezpečovala ochranu ministrov vojenská polícia.

Túto úlohu neskôr prebral Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, spadajúci pod ministerstvo vnútra, ktorý sa stará o dopravu všetkých členov vlády.

Ministerstvo obrany predáva dve autá BMW 750iLA, jedno bolo vyrobené v roku 1996, druhé v roku 1998. Prvé má primeranú cenu 1400 eur, druhé 2732 eur. V ponuke sú aj dve autá AUDI A6 2,8 Quattro – jedno z roku 1995, druhé vyrobili v roku 1997. Prvé ohodnotili na 924 eur, druhé na 1660 eur.

Záujemcovia pritom musia zložiť stanovenú finančnú zábezpeku vo výške 20 percent stanovenej ceny do 22. októbra. Záujemcovia musia písomne predložiť ponuky (minimálne primeranú cenu) a potom sa môžu zúčastniť na elektronickej aukcii.

Okrem limuzín ponúka ministerstvo aj staršie osobné autá značiek VW, Mazda, VAZ, Renault a Daewoo, ktoré boli vyrobené v rozpätí rokov 1993 až 1998. Primeraná cena týchto áut je stanovená od 126 eur do 390 eur. MO predáva aj vibračný valec z roku 1990, jeho primeraná cena je 646 eur. Ponúkané autá a techniku si môžu záujemcovia pozrieť 10. októbra vo vojenskom útvare Nemecká.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia