Rýchle autá uzatvoria niektoré cesty v okolí Prešova

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rally Prešov
Rally Prešov Foto: SITA/Viktor Zamborský

PREŠOV 2. mája (WEBNOVINY) – Trojdňové automobilové preteky Rally Prešov obmedzia dopravu v meste aj v okolí Prešova.

Jubilejný 20. ročník Rally Prešov sa začína vo štvrtok a vyvrcholí 4. mája. V rámci Rally Prešov sa uskutoční aj Slovenský Rally pohár.

Slávnostný štart pretekov je naplánovaný od mestskej radnice na Hlavnej ulici o 19:00. Štart a ukončenie súťaže sa uskutočnia bez uzávierky miestnej komunikácie na Hlavnej ulici s rešpektovaním platných predpisov cestnej premávky. Uzávierky niektorých úsekov ciest však budú počas všetkých troch súťažných dní.

Prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik informoval, že prvá uzávierka bude vo štvrtok 2. mája od 11:30 do 15:30 v úseku cesty Veľký Šariš – Medzany (po križovatku smer Župčany). Obchádzka bude v smere Veľký Šariš – Šarišské Michaľany – Ostrovany – Medzany.

V piatok 3. mája v čase od 11:00 do 17:30 bude uzavretá trasa ciest Opiná – Červenica – Lúčina – Tuhrina – Žehňa – Abranovce – Kokošovce s ukončením pred zastavanou časťou obce. V ten istý deň sa budú konať preteky na uzavretej trase od 12:30 do 18:45 aj v úseku nad obcou Zlatá Baňa – Dubník (smer Červenica) po križovatku s komunikáciou do obce Zámutov. Obchádzka bude vedená obojsmerne po cestách Dulova Ves – Záborské – Žehňa – Dúbrava- Niereše – Šarišské Bohdanovce – Varhaňovce – Bunetice – Kecerovské Pekľany – Opiná – Červenica.

V sobotu 4. mája bude uzávierka v čase od 9:45 do 15:00 v obci Ľubotice, v úseku od nadjazdu po križovatku s mestskou komunikáciou Vihorlatská ulica na Sídlisku Sekčov v Prešove. Tento úsek budú môcť vodiči obísť v Prešove po uliciach Rusínska – Lesík delostrelcov – Hollého – Šafárikova – Duklianska – Bardejovská.

V sobotu bude uzatvorená od 9:15 do 16:00 aj trasa Ľubovec – Suchá Dolina – Sedlice – Miklušovce – Klenov – Klenovský kopec, kde uzávera prekročí hranicu Prešovského okresu s ukončením nad obcou Margecany. Ďalšia uzatvorená trasa bude od 8:30 do 15:30 v úseku za obcou Víťaz – Ovčie – Hrabkov – Klenovský kopec – Žipov s ukončením pred križovatkou do obce Bajerov. Obchádzkové trasy budú vyznačené a povedú cez susedné obce.

Vladimír Bánoci z organizačného tímu informoval, že pripravili celkom 420 km dlhú trať s dvanástimi rýchlostnými skúškami. Nebude chýbať ani mestský okruh na výpadovke z Prešova do Ľubotíc. Riaditeľstvo súťaže sídli v Mestskej športovej hale a pred ňou je aj servisné parkovisko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať