Rýchlik z Prahy stojí v dedine, kde býva poslankyňa Smeru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak
Foto: Shutterstock

TURČIANSKE TEPLICE 1. augusta (WEBNOVINY) – Na železničnej stanici v obci Horná Štubňa v okrese Turčianske Teplice, kde žije 1630 obyvateľov, má zastávku aj medzinárodný expres Detvan, ktorý smeruje z Prahy do Zvolena. Informuje o tom Sme.

Pritom ten istý rýchlik, ktorý by mal zastavovať čo najmenej, opäť stojí o šesť kilometrov ďalej v Turčianskych Tepliciach.

Obyvatelia Hornej Štubne ďakujú za Detvan poslankyni parlamentu za Smer Eve Hufkovej, ktorá šéfuje aj okresnej pobočke strany a býva v Štubni, uvádza Sme. Samotná poslankyňa, ktorá dopravu využíva, však tvrdí, že nič nevybavovala. O zastavovaní rýchlikov sa dozvedela až od obyvateľov, ktorí jej za to ďakovali.

Na zhodu okolností upozornil poslanec OĽaNO Jozef Viskupič na svojom Facebooku.

Rušenie vlakov sa na konci minulého roku dotklo aj tejto obce, keď železnice prešli na tzv. taktovú dopravu, čo znamená, že vlaky jazdia v pravidelných intervaloch. Zo 42 osobných vlakov tu zastavuje 30. Okrem siedmich zrýchlených spojov tu stojí už spomínaný medzinárodný. „Aby nedošlo k značnému obmedzeniu vlakovej dopravy na tejto trati, rozhodli sme, že v stanici Horná Štubňa budú stáť aj rýchliky,“ reagovala pre Sme Gabriela Jarošová z ministerstva dopravy a dodala, že o zastavovanie Detvanu v obci požiadala Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSSK).

Starosta obce Ondrej Piški (nezávislý) rovnako netuší, kto Detvan v Hornej Štubni zastavil. „Keď zistíte, kto to vybavil, dajte mi vedieť,“ odkázal starosta, ktorý je bratrancom poslankyne Hufkovej, novinárom Sme.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko