SaS bude vo voľbách v Košickom kraji stáť za Masnykom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Voľby, urna
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

KOŠICE 27. septembra (WEBNOVINY) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) v piatok oficiálne ohlásila, že stavia Rastislava Masnyka ako kandidáta na predsedu Košického samosprávneho kraja. Predseda SaS Richard Sulík uviedol, že SaS stavia na post predsedu VÚC len jedného kandidáta, a to práve v KSK.

Krajský predseda SaS Peter Pihorňa uviedol, že SaS sa od začiatku koaličných rokovaní v kraji pokúšala o širokú pravicovú koalíciu na poslancov aj na župana. SDKÚ-DS a KDH boli rozhodnuté ísť do koalície so stranou Most-Híd, k dohode však nakoniec nedošlo.

Ako prvý sa kandidatúry na post predsedu KSK vzdal Martin Pado z SDKÚ-DS. Most-Híd sa nedávno rozhodol podporiť súčasného župana Zdenka Trebuľu, z tohto dôvodu sa kandidatúry vzdala aj kandidátka za KDH Mária Sabolová.

Pihorňa uviedol, že SaS ako jediná ponúka pravicového kandidáta na župana a požiadala o podporu aj ostatné pravicové subjekty. „Zareagovalo SDKÚ-DS, ktoré a pôjde do volieb na župana v koalícii so stranou SaS. Rokovania o podpore kandidáta Masnyka s ostatnými stranami vrátane KDH ešte nie sú definitívne uzavreté,“ povedal Pihorňa.

SaS pôjde do volieb na poslancov samostatne.

Ako povedal Masnyk, SaS jeho kandidatúrou reagovala na spoločenskú požiadavku volajúcu po nových ľuďoch v politike, ktorí majú za sebou prax v súkromnom sektore. Pokladá sa za lokálpatriota, ktorý sa v tomto kraji narodil, vyrastal a trvale tu žije. Má za sebou 16-ročnú prax v súkromnej sektore, kde pracoval najmä so zahraničnými investormi. Svoje poznatky a skúsenosti chce zúročiť vo verejnej správe. Chce prispieť k tomu, aby naše deti nemuseli utekať za prácou a lepším životom do zahraničia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mária SabolováMartin PadoRichard Sulík